Бойко Борисов: ГЕРБ няма да позволи изпращането на български войници в Украйна

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да позволи изпращането на български войници в Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ няма да позволи изпращането на български войници в Украйна, заяви на предизорна среща в Русе лидерът на партията Бойко Борисов.

“Аз ви гарантирам, че докато е ГЕРБ и аз, ние ние войници няма да пратим там /б.р. – Украйна/”, заяви в Русе лидерът на партията Бойко Борисов при представянето на кандидатите за депутати.

“Защото започват да се упражняват в евроатлантизъм и източен патриотизъм. Правят се на по-свети от папата”, каза Борисов за опоненти и партньори, като се дистанцира от двете крайности. “Български войник там няма да ходи, българско оръжие ще ходи”, допълни Борисов, като разграничи нуждата от развитие на военната индустрия.

“ГЕРБ няма да позволи изпращането на войници, може да позволи да лекуваме пострадали войници, да приемаме бягащи деца, но другото е чиста спекулация и игра със страхове”, отсече Борисов по повод разгорялата се полемика през последните дни. Той се върна и към прочутото си изказване за платноходките, които иска да вижда в Черно море, а не бойни кораби.

“Само напомням, че когато преди пет-шест години казах “няма да правим флотилия в Черно море, ще има само платноходки”, всички ми се смеехте”, заяви Борисов и констатира, че опасенията му днес са се сбъднали и вече има хиляди убити украинци. “А всъщност там се убиват християни с християни, братоубийствена война. Поне в израел има религия”, направи паралел Борисов между войните в Украйна и в Газа.


Снимка: БТА

И коментира защо ще продължим да помагаме на Киев с оръжие.

“Моята съвест е чиста. Ако беше обратното, Украйна да нападне Русия и да завзема територии, щях да съм на страната на Русия. Ако на някой му хрумне да дойде да ни завладее, ние се предаваме ли? Ще искаме ли помощ от НАТО и нашите партнььори?”, попита риторично той.

Лидерът на ГЕРБ констатира, че в света, в Европа и дори в Русия “в момента цялата индустрия се променя”.

“Неслучайно президентът Путин смени министъра на отбраната с човек, който разбира от икономика, от индустрия. Трябва ни много силно правителство с много силни преговарящи. В момента се групират държави”, отбеляза Борисов и цитира Франция, Унгария, говорейки за военната индустрия. “Без нас, разбира се, защото нас никой не ни брои”, заключи той, като обясни, че причината за това е, че никой не знае дали в България ще има правителство.


Скрийншот: Фейсбук, профил на Бойко Борисов

По думите му ГЕРБ има поне 20 души, способни да бъдат премиер и по 40-50 подготвени кадри за всеки сектор. Обясни обаче на своите, че могат да го искат за премиер, само ако направят с вота си на 9 юни голяма преднина пред останалите.

“Затова в неделя, ако направите голяма разлика, можете да ме търсите”, отсече Бойко Борисов пред симпатизантите и кандидат-депутатите на ГЕРБ в Русе и региона.

Очаквайте подробности.


Снимка: БТА

 

Избори за членове на Народно събрание и Европейски парламент на 09.06.2024 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар