Бойко Борисов: Германия е мотор на Европа – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър-председателят на България Бойко Борисов благодари на германския канцлер Ангела Меркел за посещението у нас. На съвместната пресконференция той заяви, че Германия е мотор на Европа и за доброто на всички, е колкото може по-бързо да има правителство, предаде БНТ.

Премиерът благодари за подкрепата особено за газовия хъб” Балкан”, за подкрепата за опазването на границата, за тези 160 млн. евро,които ЕС е отпуснал в Братислава за границата, за полицаите и Фронтекс, които заедно съвместно с нас охраняват шенгенската външна граница на ЕС.Бойко Борисов, министър-председател на България: Нищо повече за Западните Балкани не подхожда от Берлинския процес. За радост той е започнал 3,4 години преди това, но сега освен него имаме и Великобритания и всички желаещи в ЕС да се включват и това някак си отдъхнах, когато чувам, че финансирането на магистралите, жп линиите и пристанищата, това е невероятен жест към Балканите, към своята свързаност, към това да останат и младите хора, да дойдат инвеститори, да се развие туризмът, движението на стоки и товари не с денонощия, а с часове може да се извършва на Балканите. За един процес финансирането гарантира успеха му. В случая имаме вече сериозно ангажиране на ЕС и в лицето на немския канцлер.

Борисов заяви, че е много важно и това,което е направено по време на Естонското председателство, да бъде продължено, за да има необходимата приемственост по време на нашето председателство, включително дигиталната икономика, киберисигурността, общата европейска отбрана.Бойко Борисов, министър-председател на България: Това са все процеси, които са много важни, поставяме си за цел да работим активно по бюджета, разбира се, ако ни стигне времето, селскостопанската политика, която е изключително важна. Заедно с колегите от Австрия, със Себастиан Курц и неговото правителство, така да направим, че и темата Западните Балкани да продължи да стои и в следващото време. Най-вече съм щастлив от това, че ЕС води мирна добросъседска политика и ще направим всичко възможно да нормализираме отношенията с големите ни съседи, защото Европа има нужда от мир, спокойствие и тогава тя е най-доброто място за живеене със своя просперитет.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар