Бойко Борисов да излезе да каже какво мисли за Истанбулската конвенция

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Ако Патриотите си мислят, че ще имат различна съдба от Реформаторите, много се лъжат.

По всичко личи, че ще се случи““, заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов от БСП пред Канал 3.

Той коментира и темета с Истанбулската конвенция.

”От началото на годината това стана основен дебат, както вътре в самите партии, така и в цялото общество, намеси се и Българската православна църква, намеси се и академичната общност.

Очевидно тук има някакъв голям залог, тъй като г-н Борисов винаги, когато е усетил мнението на хората, винаги е гледал да се качи на тази вълна и досега винаги успешно.

Тук обаче изглежда е притиснат от някакви обстоятелства, които разделят Европа на европейци и на неевропийци, но Европа е единна в разнообразието си, което означава, че всяка страна членка има своите особености, които трябва да бъдат зачетени в общото европейско законодателство.

България и законодателите, ако имат желание по отношение на жените и насилието над жени, могат да направят редица законодателни предложения и инициативи, ние вече имаме такива. Може да се засили и контрола.”, продължи той и добави, че тази седмица ще предложат в Общинския съвет в София да се създаде кризисен център.

“След като излезе обяснителната записка към Истанбулската конвенция хвърли в шок цялото общество. Няма как да приемем нещо, само защото сме членове на ПЕС, има европейски страни, които няма да приемат тази конвенция, отчитайки своите особености и народопсихология. Не мисля, че има опасност да бъдем изключени от европейските социалисти, насажда се изкуствено напрежение.

Тук самият Борисов трябва да излезе и да каже какво прави той, какво е неговото мнение. Много изкусно станаха скандали вътре в партиите – между Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, между Корнелия Нинова и Сергей Станишев т.с всички малко се наиграхме, но да седнем и да си говорим сериозно и да не се правим на хитри.

Да сложим въпроса на масата – ратифицираме ли го или не, ако не го ратифицираме, поемаме ли тази отговорност”, каза още социалистът. / Епицентър.бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар