Бойко Борисов: До 10 дни ще предложим коалиционно споразумение (видео)

Бойко Борисов: До 10 дни ще предложим коалиционно споразумение (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В рамките на 10 дни ГЕРБ ще изготви коалиционно споразумение за следващите три години, което ще касае управлението и състава на Министерски съвет. То ще започне да действа от началото на мандата на Мария Габриел като премиер. Ще бъде обсъдено с ПП-ДБ и ако искат, го подписват. Ако не, “се връщаме в изходна позиция”. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

Той е категоричен, че партията му “повече в такива сглобки няма да участва” – да не е ясно кой каква отговорност носи. Като червена линия отсега Борисов даде поста на външния министър: “Ако продължи настояването на ПП-ДБ за външно министерство, отиваме на нови избори”. 

“Договаряме се с тях – пропорционално според електоралната тежест. Защото ДБ имат три министерства – на правосъдието, здравеопазването и туризма. По думите му това не означавало 50 на 50 делене на ведомства между ГЕРБ и ПП-ДБ, а ще е според кой каква подкрепа е  получил от избирателите.

“Аз ще предложа на Кирил Петков да започнем с КЗК и регулаторите, които са с 121 гласа”, обясни Борисов. 

Коалиционното споразумението на ГЕРБ ще бъде за следващите три години, а под него трябва да се подпишат всички. “Никой не ни е забил датата 6,7,8 март – Денков да си дава оставката, когато е решил. Христо Иванов е казал днес, че до април имаме време, но се надявам по-рано да стане”, каза още Борисов.

Бих подкрепил предложението за министър на европейските въпроси, защото министрите ще станат 20 и така ще станат 10 на 10″, каза още той. Борисов добави, че не е участвал в преговорите между Денков и Габриел. 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар