Бойко Борисов е буквално натъпкан с кортикостероиди за проблемите му с ендокринната система и обмяната на вещества, дочу Narod.bg. Глюкокортикостероидите, наричани още само кортикостероиди, са голяма лекарствена група, повлияваща ендокринната система и метаболизма. Очевидно министър-председателят има тежък здравословен проблем, който неговите лекари се стараят да заглушат с лекарства, но нещата излизат извън контрол. Разликата отпреди няколко месеца е очевадна „Премиерът беше много зле. Вероятно са му предозирани кортикостероидите, защото има т.нар. „лице на луна“. Има подпухнал вид“, потвърди пред bTV бившият евродепутат д-р Антония Първанова по повод визията на Баце от последните седмици. Първанова взе отношение и по темата за ваксините. По думите й е много важно те да бъдат безопасни, както и да има ясен механизъм, по който се преценява на кого каква се поставя. Реклама „Много съществен въпрос е какви ще са страничните ефекти от ваксините и кой ще определя, дали си напълно здрав? Ние не сме видели досиетата на тези медикаменти. Притеснява ме заявката на производителя да бъде освободен от отговорност от Европейската комисия. Това ще е изключение в европейското законодателство, защото крие рискове от липса на отговорност”, обясни Първанова. „Имам 83 души, на които съм помогнала да се справят с коронавируса. Самолечението е много опасно. Сега ни предстои да видим последиците от прекаленото приемане на антибиотици”, допълни бившият евродепутат.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Коя е мистериозната дама „Мата Хари”, заснела Бойко Борисов с пачки евро по 500 и кюлчета злато в спалнята му през работно време? Вече четири месеца прокуратурата странно мълчи.

По досъдебното производство в Софийската градска прокуратура и разследването в специализираната, изглежда, няма никакво движение, защото държавното обвинение прикрива упорито, ако все пак нещо се прави по скандала, който отекна в целия свят.

Разкрил ли е премиерът коя е Мата Хари и разпитана ли е въпросната дама попита и в. „Сега”, но отговори на въпросите няма.

И досега държавното обвинение мълчи по темата, която отново стана актуална, след като през почивните дни бе публикувано интервюто на Борисов за Frankfurter Allgemeine Zeitung, озаглавено „Политикът, пистолетът и парите“.

В него министър-председателят отново лансира версията, че снимките от спалнята му, които бяха разпространени през лятото, са нагласени и направени от жена, която е преодоляла защитата му.

Премиерът сравнява жената, която вероятно е направила снимките, с Мата Хари – прочутата холандска стриптизьорка, куртизанка и шпионин поне за две разузнавания по време на Първата световна война.

В отговор на въпроса не се ли притеснява, че лидерът на държава членка на НАТО може да бъде сниман без проблем в спалнята си, Борисов казва: „Работата е там – никога през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, охраната не ѝ е претърсвала и проверявала чантата.“

Когато журналистът пита не е ли това невероятна небрежност, той отвръща: „Вероятно беше безразсъдно. Именно поради това, на извършителите вероятно им е било лесно“, но същевременно „красива жена може много лесно да преодолее защитата ми“ и именно така враговете са вкарали златото и парите.

В разговора той отново дава нагледен пример как, ако конкретна жена, пристигаща при него, му е звъннала и той ѝ е казал, че сега дава интервю и ще е в резиденцията до 15 минути, а охраната има инструкции да я пусне, тя има предостатъчно време да сложи ценностите в чекмеджето и да направи записа. „Като Мата Хари“, разяснява Борисов.

На 3 август прокуратурата съобщи, че по казуса със снимките е образувано разследване за използване на незаконно специално техническо средство. Още на 25 ноември „Сега“ попита държавното обвинение каква е съдбата на това разследване.

След интервюто на Борисов през германското издание бяха пратени и допълнителни въпроси – дали са готови вече назначените експертизи, дали Борисов е разпитан за интервюто и по-стари негови внушения, че вероятно знае кой е направил снимките. Както и дали е установена и разпитана дамата, която премиерът сравнява с Мата Хари.

След като въпросите, пратени през пресцентъра на прокуратурата, останаха без отговор, „Сега“ потърси и Боряна Бецова, която е един от тримата наблюдаващи прокурори по казуса. Тя обясни единствено, че разследването продължава, но не може да прави изявления, без въпросите да бъдат пратени до пресслужбата и да обсъди това и с останалите наблюдаващи прокурори.

Според НПК, обаче, единствено наблюдаващите прокурори, а не пресслужбата, могат да преценят дали и каква информация от дадено дело да изнесат.

Освен това прокуратурата постоянно претендира колко е публична и открита. С този аргумент дори си позволява да разпространява записи, направени със СРС-та, както и протоколи от разпити на свидетели. Но явно случаят с делото за снимките не е такъв.

През октомври по време на изслушването си в парламента главният прокурор Иван Гешев обясни, че за записите и снимките има две преписки – проверка в спецпрокуратурата и досъдебно производство в Софийската градска прокуратура.

Възложени са технически експертни справки, включително е снето обяснение от Борисов, каза Гешев за записите. За разследването за снимките е разпитан Борисов, установяват се и се разпитват множество лица, които са имали достъп до жилището, възложени са експертизи за автентичността на снимките, които не са изготвени, каза тогава главният прокурор.

През август прокурор Бецова обясни, че разпитът на Борисов ще дойде, след като се съберат много доказателства.

Златните кюлчета и пачките с евро банкноти, които се виждат в снимка на чекмеджето в спалнята на правителствената вила „Секвоя“, трябва физически да бъдат в прокуратурата.

Единствено по този начин може да се установи дали предметите са истински, за да бъдат инкриминирани, каза обвинителят в интервю за „24 часа“.

След като гръмна скандалът със снимките от спалнята на Борисов, първата версия беше, че ги е направил някой от близкото му обкръжение. ГЕРБ насочиха подозренията към бившия втори човек в партията Цветан Цветанов.

През септември обаче бе лансирана нова версия – за това, че кръгът на президента Румен Радев пратил „една прекрасна госпожа“ да направи снимките.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар