Бойко Борисов е главата на Октопода и трябва спешно да се отсече.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бившият посланик в Загреб и настоящ политик Велизар Енчев заяви в студиото на „Делници“ по телевизия „Евроком“, че пенсионерите на България са го делегирали да говори от тяхно име преди утрешния протест в 11 часа пред МС.
Този протест по думите му бил социален по форма, но де факто – политически по съдържание.

„Ще се иска оставката на цялото правителство начело с Бойко Борисов, който е главата на Октопода. Той е виновен за цялата апартаментна корупция, която се извършва в България от десетина години“, категоричен е политикът.
По повод предположенията за оставката на Цветан Цветанов, Енчев коментира, че „не е правилно „да очакваме по този въпрос последната дума на главата на Октопода, а последната дума да бъде на народа“.

Причината за пасивността на българите на фона на бунтуващите се непрекъснато гърци, сърби и французи според ексдипломата се криела в народопсихологията, в гена на примирението.

„Българинът за съжаление е свикнал да се самосъхранява чрез оцеляване, а не чрез борба“, обобщи Велизар Енчев.
Той нарече премиера „политически мошеник“, който корумпира своите критици.

Енчев обясни защо разкритието за имотните далавери на високопоставени политици и държавни чиновници е било направено от радио „Свободна Европа“, поддържана от конгреса на САЩ, и от сайт, финансиран от фондация „Америка за България“.

„Те направиха нещо полезно с тези разкрития за българската демокрация, когато видяха, че тяхната пионка Бойко Борисов губи властта и доверието на народа“, смята Енчев.

Той добави още, че премиерът е „много виновен, че е назначил кадри, които са толкова крадливи“.
Телевизия Евроком

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар