Бойко Борисов: Заведенията отварят на 1 март

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1 март. “Дотогава трябва да е минала вълната, да са минали двете седмици, така че хората да знаят.” Това каза  премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в МБАЛ-Исперих, предавано в официалния му профил във Фейсбук. Днес нивата са много добри – България е на 26-то място по заболеваемост в Европа.

Затова утре в малките населени места в училищата се връщат присъствено всички ученици, написа на страницата си в социалната мрежа премиерът. Той благодари на медиците за усилията и добрата работа, благодарение на която продължаваме да прилагаме най-либералните мерки в Европа.

Една държава затваря граници, едни искат PCR, други не искат. Хората могат да направят съпоставка колко либерални са нашите мерки, изтъкна министър-председателят. Борисов изключи от това число само ресторантите и нощните заведения. Затова, за да могат и те да си развиват своя бизнес, трябва да отворят по-скоро. Според него не е естествено държавата да плаща за нещо, което не работи.

Борисов добави, че на всеки Европейски съвет настоява да се въведе единен медицински протокол.

За болниците и парите

До края на месеца болниците ще получат парите за увеличение на заплатите, както и парите за медиците на първа линия, написа още министър-председателят.

С 50 милиона лева за първи път държавата в края на миналата година финансира и общинските болници, които откриха ковид-отделения. Близо 500 000 лева от тях получи болницата в Исперих. В Исперих и района с помощта на правителството значително е подобрена инфраструктурата. Тук всички училища и детски градини са санирани. Помогнахме финансово и на тютюнопроизводителите. Развиваме всяко едно населено място в България, независимо от партийната принадлежност на кмета, заяви Борисов.

Д-р Абдулах Заргар вече е български гражданин, изтъкна премиерът и подчерта големия му принос за българското здравеопазване и за успешното управление на болницата в Исперих. В този казус институциите отново доказаха, че могат бързо и адекватно да решават проблемите на гражданите, добави Борисов и благодари на д-р Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкова обичан и грижлив лекар, подчерта министър-председателят.

Борисов добави, че за първи път държавата финансира и общински болници. Хората не правят разлика дали е общинска болницата, отбеляза той.

За заведения за болнична помощ, които осигуряват над 50 на сто от легловия си капацитет за лечение на COVID-19, Министерският съвет отпусна 50 млн. лева миналата година. По този начин държавата за първи път директно финансира общински болници. От всичките 56 болници – 26 са със смесено държавно и общинско участие, 14 са само общински, изтъкна министър Костадин Ангелов.

Бойко Борисов, депутати и министри поетиха и Разград. По едно и също време в Разград се изгражда църквата “Свети Цар Борис-Михаил Покръстител” и се реставрира джамията “Макбул Ибрахим паша”. Това е нашата политика за толерантност, написа във фейсбук Бойко Борисов. Но не на думи, а на дела. Религиите учат хората да живеят в разбирателство и затова ние ще продължим да инвестираме в строежа на храмове, добави премиерът.

Само през последните 7 години за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква в страната сме дали над 42 млн. лв. За строеж на джамии сме осигурили близо 2 млн. лв., каза още Бойко Борисов.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар