Бойко Борисов за разпитваните прокурори: Целта съм аз (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Целта съм аз!” Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод разпита на бивши прокурори и следователи от днес сутринта в МВР. Сред привиканите за показания е бившият градски прокурор на София Николай Кокинов. Според изтеклата до този момент информация разпитите са във връзка със случай отпреди 12-13 години.


МВР разпитва бивши прокурори, сред тях е Николай Кокинов

“Поразучих малко, защото те подписват декларация, че няма да разпространяват. Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 г. Нито го познавам тоя човек, нито го знам. То се оказа, че е от друг човек сега, защото този, за който твърдяха от началото, работи в одита на Министерство на здравеопазването. Той е член от много години. А някой чул, бил уволнен някога през 2009 г. и аз трябва да си спомня някой дали е идвал през 2009 г. при мен. Сега разиграват целия тоя цирк, целия този панаир, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени, целта съм аз”, обясни Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ. Първоначално той не беше сред участниците, но се появи неочаквано по средата на пресконференцията, за да се включи в нея.

В началото на месеца служебният вътрешен министър Бойко Рашков разказа, че получил данни срещу Бойко Борисов, който оказал натиск върху следовател, за да спаси свой министър от влизане в затвора. По думите му, случаят е от 2009 г. Рашков добави още, че е имал среща с анонимен свидетел. Той твърдякм, че Борисов го е заплашил с думите: “Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо.”

“Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някого някъде не са изричани. Нямам спомен никакъв. Не го познавам. Не го знам и не искам да го знам”, каза Борисов и предложи да бъде подложен на детектор на лъжата.

“В момента съчиняват. Искат да направят нещо, защото всичките им приказки са за корупция. Ходиха източиха язовира, за да се снимат. Източиха го! За да си направят снимка. Дъждовете ще свършат, ще дойдат жегите през август. Помните миналата година. Даже сега се замислям дали и на “Студена” не ни направиха този номер да го източат на времето”, каза още Бойко Борисов, визирайки скандала с видеото на служебния министър на икономиката Кирил Петков, в което той показва язовир “Пазар дере”.

“Това е един голям сценарий. Заклел съм в най-милото, че нямам златни кюлчета”, каза още Борисов.

“Сложил съм над 15-20 млн. подписа като отговорно лице. Много искам да видя Трифонов като премиер, защото е много лесно да стоиш от страни и да твърдиш, че носиш отговорност“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Също така Борисов поздрави президента Радев за рождения ден и пожела на Слави Трифонов успех като му пожела да стане премиер.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темпа на ваксинацията у нас и изрази съжаление, че не нещата не вървят по график.

Трябваше да дойде еврокомисаря да им отпере шамара, че те ще им правят плана за ваксинация“, каза Борисов, визирайки вчерашната визита у нас на здравната еврокомисарка Стела Кириакиду.

Томислав Дончев за пореден път определи действията на служебното правителство като предизборно мероприятие. Затова и от ГЕРБ ще внесат жалба до Централната избирателна комисия срещу правителството.

Борисов каза също така, че може да стане разследващ бивш премиер или разследващ гражданин.

И ще съм много добър в тази си дейност. Като главен секретар на МВР имах 90% одобрение. Ще видите какви митничари са си назначили, покровителствали контрабандата. Аз тях ги знам, половината съм ги арестувал“, сподели още Борисов и припомни за тировете с контрабандни цигари, които минавали граница, а цигарите се търгували на женския пазар.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар