Бойко Борисов: Не се пазват либералните мерки, затова разпоредих да въведат по-строги – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“До 31 март ще се приложат най-строги противоепидемични мерки, защото животът и здравето на хората са най-важни. Мерките следва да се въведат за всички места, където има струпване на хора като големи магазини, училищата, ресторантите”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб. 

Малко по-рано днес здравният министър Костадин Ангелов оповести въвеждането за 10 дни на строги мерки и затваряне на почти всчико, считано от понеделник. Той подчерта, че периодът може да се разшири, ако мерките не дадат нужния резултат.

“Никога не съм се ръководил от това дали всички ще ни харесват или обратното. Изборите идват и си отиват. Здравето на хората за нас винаги е на първо място, дори да понесем политическа щета от нашите опоненти. Мисля, че целият бизнес знаеше какви усилия полагахме и полагаме, за да работят във възможно най-меките мерки”, опита да се оправдае премиерът Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че настоящите либерални мерки у нас не се спазват, хората не носят маски, не са на дистанция, системата е претоварена и разпореди на здравните власти да предприемат налагащите се спешни действия.

“Преценявайте вие, имате моето разрешение да направите най-доброто от медицинска гледна точка. Стотици милиони се изляха в здравеопазването, за да предпазим живота и здравето на хората, действайте”, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Бойко Борисов: Не се пазват либералните мерки, затова разпоредих да въведат по-строги – България

  • Разбрахте ли, бе братя българи???? Той бате боко прави всичко възможно, че даже и всичко невъзможно да ни отърве от вирусите, ама НИЕ, лошият прост “мат’рял” не спазваме мерките, правим каквото си искаме и – ето го резултатът – ПИК !!!!!!!

Вашият коментар