Бойко Борисов не търпи конкуренцията на Радев в политиката

България, Главните новини, Политика, Президент
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„На първо време битката между Борисов и Румен Радев ще бъде водена от Цветан Цветанов, но противоречията между премиера и президента ще продължат да се задълбочават“. Това мнение изрази пред Канал 3 Евелина Славкова, социолог от агенция ТРЕНД.

“В този момент няма да има пряка институционална битка между тях, но на по-късен етап може да наблюдаваме някаква словесна престрелка между Борисов и Радев, прогнозира Славкова. “На сцената се появи нов политик, той е военен, тоест донякъде напомня биографията на Борисов, а той не е човек, който търпи конкуренция в политиката.

Няма да се разкрият картите на конфликт и напрежение между тях, но впоследствие Бойко Борисов и Румен Радев ще си отправят остри реплики.”

Според Евелина Славкова премиерът Борисов се опитва да изолира Румен Радев от външната политика: “В кабинета Борисов 1 имахме две линии – борбата с престъпността и строителството. При Борисов 2 – стабилност и реформаторски нюанси. А при Борисов 3 какъв е сюжетът? Оставаше усещането, че това правителство просто трябва да бъде във властта, но няма идеология. И се започнаха две линии – облекчаване на администрацията и външната политика. Той е натрупал капитал от Борисов 1 и Борисов 2, и може да блесне на европейската сцена. Имаше две ключови срещи – с Макрон и с Меркел. След това се видя с Ердоган. Той се чувства много конфортно в тази роля, с уважението, което му се демонстрира, така че външната политика ще бъде взета на ръчно управление от Борисов и това ще го наблюдаваме. Както и със символиката с Македония – с посланието, че България ще бъде стабилна и ще играе роля в Европейския съюз. Защо? Защото по време на кампанията Корнелия Нинова непрекъснато казваше, и това се харесваше на хората, че някой трябва да отиде в Брюксел и да удари по масата. Всъщност Борисов до момента доказва, че на България се гледа сериозно в европейските процеси”.

Източник: Epicenter

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар