Бойко Борисов подчини Корнелия Нинова, опозиция няма

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През изминалата 2019 г. Бойко Борисов успя да подчини БСП и Корнелия Нинова. Нинова му е най-верният съюзник, не защото винаги го иска, но когато наближат избори, тя прави така, че хората да гласуват за ГЕРБ. Това каза политологът Евгений Дайнов пред bTV.

По думите му разделението на властите се вижда единствено в сблъсъка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

“Тази година се случи нещо опасно – властта се събра на едно място и се отвърза от всякакъв контрол,” смята Дайнов. Според него властта изтича от ръцете на ГЕРБ към няколко олигарси и прокуратурата.

„В момента ГЕРБ не е властта, има отделни парченца, като Бойко Борисов не е цялата власт. Моделът „Тодор Живков”, който Борисов приложи, вече се разпада. Интересно ще е къде тази година властта ще уседне – към прокуратурата, това е ясно от 2016 г., че към нея оттича много власт, и към съюзни на нея оригарси. В момента малко се подменя олигархическата групичка – тази година Валентин Златев изхвръкна, влезе Домусчиев, сега като гледаме май и Васил Божков ще изхвъркне и ще влезе някой друг. Но в крайна сметка най-стабилното място, в което нелегитимно се е събрала властта, ми изглежда прокуратурата”, коментира политологът.

Той не вижда знаци, които да показват, че Цветан Цветанов се готви да прави нова партия на този етап.

Дайнов очаква бившият и настоящият главни прокурори – Сотир Цацаров и Иван Гешев, да започнат наказателна акция срещу списъка с врагове, който вече са обявили.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар