Бойко Борисов: При 20% инфлация няма как да влезем в Еврозоната

Бойко Борисов: При 20% инфлация няма как да влезем в Еврозоната

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нямаме национален план за въвеждане на еврото, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора и добави, че при 20% инфлация няма как да влезем в Еврозоната. Борисов присъства на Регионална академия на младежката структура на партията, която се провежда днес в Старозагорски бани.

Кризата с управителя на Българската народна банка и това, че вече година и половина не могат да изберат нов, също допринася за тази криза, каза Борисов. По думите му актуализацията на бюджета с нови заеми са популистки ходове.„Те трябва да вдигнат доходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати, каза той. А те залагат да вдигат, където ще бъдат засегнати много хора – пенсии“, добави лидерът на ГЕРБ. Според него по този начин управляващите се готвят за нови избори.


По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов е категоричен:“Имаме договор за добросъседство със Северна Македония. Ако те изпълнят условията по него, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане.“

В Стара Загора Борисов призова партиите да се обединят и около въпросите, свързани със сваляне на процента на инфлацията и по-ниски цени на електроенергията и газа.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар