Бойко Борисов се притесни: ГЕРБ губи изборите в София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Специално за София, смятам, че тези избори ще бъдат много подли тези избори – заради установената практика на БСП да се прилепва към някоя партия или някой кандидат. Какво значи да имаш претенцията да си алтернатива, и да не издигаш свой кандидат в голям град. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и Румен Христов – председател на СДС.

ГЕРБ и СДС подписаха предизборно коалиционно споразумение.

Борисов отбеляза, че СДС е най-старата партия в дясно и винаги е било приятно да работят с тях още повече, че те са заедно в семейството на ЕНП. Той допълни, че в големите градове именно ГЕРБ ще издигне свои кандидатури за кмет, а в по-малки тази възможност ще бъде дадена на СДС.

„Само ако започнем да изброяваме направеното за последните 10 години в София – даже няма да започна с метрото, колко чиста е столицата днес, нямаше един шадраван в парковите ни пространства, след ремонтите на „Лъвов мост“, на Телевизионната кула, на Семинарията, са избегнати задръстванията, направата на Южната дъга, Северната дъга, Западната дъга.
Това е град, в който на практика няма безработица – технопарка, индустриалните зони около София, Кремиковци, Божурище. Трафикът вече не влиза в града. Да не говорим за училищата, за детските градини, за всичко, което бе изградено. „Спомням си по „Граф Игнатиев“ какви стари трамваи дрънчаха. Всичко беше изкривено. Хората искат още повече да се направи“, отбеляза той.

„На всичко това се противопоставя един популизъм. Вие помните каква беше и Витошка“, заяви още премиерът.

„Нямаше канализации, нямаше Модерно предградие, в много квартали нямаше септични ями, с метрото изградихме един подземен град“, каза той и обърна внимание и на трамваите, тролеите и чистотата на въздуха.

Според премиера ще се опитат да подведат избирателите.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също отбеляза, че новата десница отговаря на войнстващия популизъм с реализъм и отговорност.

„Смятаме, че дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява“, каза Румен Христов. Той допълни, че се надява да постигнат с ГЕРБ договореност за големите общини в България, които са знакови. „Споразумението ни с ГЕРБ стимулира двете структури на ГЕРБ и СДС да търсят съгласие и разбирателство за общо явяване“, обясни Христов.

„Обединението на старата десница не е само необходимо, но и много важно, защото отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм и отговорност“, каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова.

„С това обединение смятам, че ясно показваме нашите кандидати с желанието си да работим за общините и че те носят ясна политическа отговорност и то в десния спектър“, добави Фандъкова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар