Бойко Борисов: Слави Трифонов да си покаже министрите, и Тодор Живков не е имал абсолютно мнозинство

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавата губи ценно време. 200 млн. ще хвърлим явно още за избори. Партията на Слави Трифонов имат подкрепата на 165 гласа. Страхливец е този, който със 165 депутата казва, че не му достигат. Дори Тодор Живков не е имал абсолютно мнозинство. Това обяви Бойко Борисов, който се включи на живо в профила си във Фейсбук, за да коментира Плана за възстановяване и развитие.

“Никой не оспорва световната титла по шах, но тук става дума за спорта управление. Г-н Трифонов трябва да отиде и да каже защо се отказва”, добави Борисов. Той отново предложи помощ, макар и непоискана.

“Това е политически страхливец! Страхливец със 165 подкрепящи депутати, да иска 240 народни представители”, каза той.

Премиерът в оставка заяви, че няма как да се управлява една държава чрез пълномощно.

“Антоанета Стефанова ще ходи за всяко нещо да пита депутата Трифонов ли”, запита той.

“Пленът за растеж и развитие е в четири стълба. България има 12 милиарда евро безвъзмездна помощ. За плана за развитие парите ще отидат за наука и иновации, подкрепа за домакинствата за соларни панели, за бизнеса, енергийната ефективност на жилищата и в железниците за екологичен транспорт, като отчете и новите отсечки на метрото”, обяви Борисов.

Той подчерта, че “толкова много време се чака да чуем министрите на Слави Трифонов”.

“Според мен партията, която управлява, трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни защо със 165 мандата не може да управлява. Да си покаже министрите. Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци? Отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого”, заяви премиерът Бойко Борисов.

“За разлика от другите, ние не говорим всеки ден от името на народа. Имаме много малко експерти, които да работят за България и трябва да ценим тези, които са тук и са направили толкова добър план. Като гледам и безумията им, че Дончева иска кореспонденцията с Брюксел се плаша, защото хич не ги харесват тези работи в ЕК. Това много ще навреди на страната. Да се ограничат на територията на страната, защото ще направят много големи бели. А дори нямат желание да управляват. Ето това се казва политически страхливец”, каза още Борисов.

Томислав Дончев коментира думите на опонентите, че в Плана имало само асфалт, защото развитието на инфраструктурата въобще не присъства.

Вицепремиерът уточни, че санирането е едва 16 процента.

Борисов призова сдружението на общините да кажат дали искат санирането да продължи.

“Повече няма да има компромиси по такива изказвания, защото всички кметове са ми казвали, че искат тази програма да продължи”, заяви Борисов.

Той се пошегува преди да даде думата на експерт от Брюксел, участвал в изготвянето на плана, че снощи и гледал наградите “Оскар” и очаквал Мая Манолова да се появи.

Той поздрави номинираната българка Мария Бакалова, която не успя да вземе статуетка.

“Снощи очаквах всеки момент Мая Манолова да влезе на “Оскарите” и да им поиска документацията”, пошегува се Борисов относно протеста Манолова през последните пред в “Булгартрансгаз”.

Той коментира и успеха на Мария Бакалова, че другата година може тя да бъде номинация за премиер, след като очевидно кандидатите за министър-председател се избират според известността, а не според политическия опит.

Очаквайте подробности.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар