Бойко “бори” престъпността: Слагаш хавлия на дюна – глоба 5 бона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наближава летният сезон и вчера от така нареченото правителство приеха, че ако ви хванат с хавлийката на дюната до плажа да си лежите спокойно ще отнесете глоба от 1000 до 3000 лева, но да не влизаме в подробности как е застроено цялото черноморие и колко бетон има налят върху дюните, а да се замислим какво и как се случва в България и защо всеки ден разбираме за все по нови и по абсурдни глоби.

И сме решили да ви покажем как само за един ден държавните и общински институции могат да ви друснат глоби за около 5000 лева естествено ако ви хванат, няма значение, че за да спазвате някакви разпоредби, някой някъде не си е свършил работата да ви информира, че така не може.

Представете си, че търгвате от София за морето с вашият автомобил!

Естествено откъде започва пътя с винетен стикер няма как да знаете, ако преди това не сте се интересувал, защото знаци и обозначение по асфалта, както се прави в цял свят няма!

Но пък за сметка на това си имаме коли на ТОЛ полицията и най – вече сайт за продажба на винетки в който ако сгрешите нещо, няма кой да ви върне парите.

Но пък за сметка на това има компесаторна такса за деня от 70 лева и глоба за липсата на Винетка 300 лева. Няма значение че след около 250 км след София вече няма да карате по магистрала, защото при Стара Загора ограничението на скоростта е 90 км, мо пък знаци, че не сте на магистрала вече няма, но пък имаме на всеки паркинг и в двете посоки полицай с камера.

Естествено вие сте на магистрала, може и да сте пропуснали да видите ограничението от 90 км. и да продължите да карате със 140 км в час, камерата да ви заснеме с превишена скорост до 50 км от разрешените и тогава вече трябва да извадите нови – 600 лева и 12 точки от контролният талон, а ако сте над 50 км вече сумата е 700 лева и се разделяте с книжката си за цели три месеца.

Но това вие няма да го научите на момента, както е в нормалните страни, а ще ви стане ясно след няколко месеца, когато някой ви открие на посоченият от вас адрес, за да ви връчи снимките и акта.

Интересно нали. Няма значение, че някой някъде решил да не слага знаци за край на магистралата и че по същата тази магистрала вместо да направи ремонт с парите от винетките, за по лесно е ограничил скоростта.

Но да продължим към Бургас някъде около Ямбол сте решили да заредите гориво и да изпушите една цигара, на хладно заради жегата, но понеже е горещо сте се отпуснали в затвореното кафене с климатик на бензиностанцията в което естествено се пуши и точно в този момент обаче са решили от МЗХ да правят проверки, е оказва се че ще трябва да ви глобят с цели 300 лева, защото в България на закрито не се пуши, няма значение че във всички кабинети на парламента и министерски съвет пушат като комини, но както знаем там не се правят проверки и не се налагат глоби, защото там не са като обикновените хора, там са избраниците на народа. Влизайки в Бургас на 100 процента може да отнесете още някоя снимка за превишена скорост, защото както знаем, закона за снимането беше променен и вече камерите на КАТ не са обозначени, но пък за сметка на това веднага след промяната от КАТ побързаха да закупят само за миналата година нови 150 камери и според последната информация ще се купуват още, няма значение, че тапата на входа на Бургас всяка година е една и съща, а всички обиколни пътища са в окаяно състояния, все пак от КАТ искат да ви снимат, няма да обикаляте отнякъде както се казва. Вече в Бургас, ако имате неблагоразумието да спрете някъде за няколко минути например в синята и зелената зона и за секунди забравите на пуснете СМС на сто процента ще се разделите с нови от 30 до 70 лева, защото общинското “Паркинги и Гаражи” работи. И да не сте си помислили да се разхождате гол до кръста из града, глобата за това е нови 300 лева, а от вчера се оказва, че ако си опънете хавлията на някой плаж, по точно на някоя неозначена дюна, като нищо могат да ви дръннат 3000 лева глоба, няма значение, че някой е откраднал табелата, че това е дюна щом от общината казват, че е такава значи вие трябва да сте знаел. Сметнахте ли колко може да ви струва само един ден, да стигнете до морето и да се изпънете на някоя дюна от незнание, но според нас от правителството могат и още и сега искаме да им дадем няколко предложения за летният сезон как да глобяват всички българи, защото всички трябва да се превъзпитават, а превъзпитаването според нашите родни управляващи явно става само с глоби и така, предлагаме следното:

– Фас забит в пясъка – 50 лева глоба

– Не ползване на шезлонга на мутрата концесионер – 300 лева глоба

– Не консумиране на напитки в заведението на мутрата концесионер  – 500 лева глоба

– Без автомобил на плаж и не паркиране в паркинга на мутрата концесионер – 200 лева глоба

– Пикане в морето – 50 лева глоба

– Четене книга на плажа – 100 лева глоба ( няма да се правят на интелигентни я, имат си телефони и таблети да си четат в тях)

– С деца – 150 лева глоба, заради шума.

– Пускаш си музика от телефона без да си платил авторски права – 200 лева глоба

Можем и още да измислим, но се надяваме от министерски съвет да обърнат внимание на нашите предложения, защото това по родното черноморие не се търпи, толкова много богати българи и толкова много нарушаващи законите никога не е имало все пак здравето и живота на хората са най – важни, затова трябва да им се налагат все повече и повече глоби, за да се пазят и пазят ориродата и националните богатства и да на първо място да се увеличава щата от техните избиратели, които ще събират глобите и ще съблюдават дали вие спазвате правилата…

И незабравяйте, че и пиенето на бира на открито в общинските площи и паркове в България вече също се наказва с глоба и тя е цели 300 лева…

източник: https://bulbg.blogspot.com/2019/02/5000.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар