Бойко: България процъфтява, хората се видяха в пари благодарение на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„С колегите от Обединени Патриоти поехме ангажимент БВП да мине 110 милиарда лв. в момента сме на близо 119 милиарда и до края на мандата ще стигне 130 милиарда. Мисля, че и повече“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерски съвет днес.

Борисов определи това като най-видния показател как се развива държавата.

„Миналата година ви казах, че е в добра кондиция, сега мога да ви кажа, че е в още по-добра кондиция“, каза премиерът.

„Искам да ви кажа и за външния дълг, където имаше много спекулации. В момента ние сме трети в ЕС по нисък външен дълг. По времето на управлението тези 3 години външният дълг намаля с 31% – и от 28 % до края на мандата сме планирали да е 19,5%, под 20%. Това показва отговорността към следващите поколения и, че харчим толкова, колкото изкарваме“, каза още премиерът.

Не пропусна контрабандата: „Неслучайно работата на приходните агенции, ДАНС водят битката с корупцията и контрабандата. В момента сме държавата с най-ниска контрабанда на цигари в ЕС – 3.4%. Най-добрите в Европа. А и то има материален израз – с 3 млрд. повече имаме в бюджета. Затова си позволявам да изпълнявам увеличението на учителските заплати и във всички сектори са отделени повече пари. Както поехме ангажимент – 10% увеличение на доходите. Само за образование – 610 млн.лв. допълнително, за заплати на учителите – 310 млн.лв. Защото сме убедени, че колкото е по-образована е нацията, толкова по-конкурентноспособни сме“, обясни Борисов.

„Безработицата отива на 4%, на практика само на тези, които не им се работи, те не работят“, каза премиерът.

Той се спря и на здравеопазването: „Много се надявам в задравеопазването Кирил Ананиев – да стигат парите до сестрите, лекарите и да се повишават възнагражденията. И личен ангажимент съм поел за цялостно саниране на Пирогов. Най-много се ползва от народа тази болница и тази година трябва да бъде завършено всичко там“.

Що се касае по линия на НАТО и отбраната: „Мисля, че заплатените нови 8 самолета, с близо над 2 млрд. лв. постигаме всички стандарти на НАТО“.

„Това, което сме обещали, го изпълняваме в пълния му обем, повече пари има за клутура, спорт, инфраструктурни проекти…“, каза в заключение Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар