Бойко върти бизнес с Ердоган, затова са метаните в Истанбул

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов има бизнес отношения с турския президент Реджеп Ердоган, това е една от причините Баце днес да отиде на крака в Истанбул, за да прави метани пред своя повелител. Така дипломатът Илиян Василев буквално взриви предизборната кампания на хунтата ГЕРБ и осветли още едно от лицата на Мутрата.

Според бившия посланик, който е персона нон грата в Русия, другата цел, която преследва Тиквата с явяването на килимчето пред Ердоган, е да се опита да привлече гласовете на мюсюлманите и изселниците предвид очертаващия се тотален разгром за хунтата.

Ето пълния текст на коментара на Илиян Василев:

Визитата на Борисов при Ердоган има няколко цели:

– първата и най-явната е разбира се да добави външнополитически катализатор към унилата му предизборна кампания, като го представи като държавник и спасител. С турския президент го свързват много лични връзки – включително и бизнес.

– втората е да се пласира сред българските мюсюлмани както в Турция, така и у нас, защото гласове не достигат.

ГЕРБ се втвърдява, но периферията силно оредява. Перспективата ДПС да загуби властови позиции не притеснява особено Ердоган. Той, както и Путин, играе с много „коне“ и да обещае подкрепа на Борисов  не е нещо особено.

Колкото и да не ви се вярва – Борисов има нужда от пристан, подкрепа, защото ГЕРБ е обречена и той лично. Не му се стои по затворите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар