Бойко, де факто, узакони r*й-браковете, в нарушение на Конституцията, и на волята на 97% от народа

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Върховният административен съд, контролиран пряко от ГЕРБ, призна правото на семейство лесбийки да живее и пребивава у нас, упражнявайки правото си на свободно придвижване в Европейския съюз, предава “Дарик”.

Окончателното съдебно решение е по казуса на австралийката Кристина и французойката Мариама, които през 2016-та година сключват брак във Франция.

През същата година австралийката получава позволение да пребивава в България, но в началото на 2018-та година МВР отказва на Кристина това пребиваване, като се позовава на Конституцията и определението за брак като “съюз между мъж и жена”.

ВАС се позовава на “правото на ЕС”. Но това е абсолютно незаконно, защото правото на ЕС е под Конституцията. Т.е. ако част от правото на ЕС противоречи на Конституцията, то тази част не се прилага.
Правото на ЕС е над местните закони, но е под Конституцията.

Разбира се, за колонизирана държава, в която Бойко Борисов трепери от всяко намигване от Брюксел, собственото право няма значение. Има значение разпореждането на метрополията.
Сега през “правота на ЕС”, фактически ще се узаконят гей-браковете, осиновяванията на деца, джендъризмът и пр.
Това се потвърждава и от амбициите на активистите.
Днешното решение е първа крачка към регулиране на отношенията на еднополовите двойки у нас, заяви адвокат Деница Любенова, която е представлявала семейството пред съда. Според нея следващата крачка трябва да бъде признаване на еднополовите бракове, сключени между български граждани в чужбина. Елена Бейкова с подробностите.
Мириама Диало и Кристина Палма сключват брак във Франция, а след това се местят у нас, защото Мириама е изпратена да работи в България. Живеят в село Паламарца, община Търговище.
Имиграционните власти у нас отказват разрешение за постоянно пребиваване на австралийската гражданка, въпреки брака с гражданин на Европейския съюз, каквато е французойката Мариама. Те завеждат дело срещу отказа и казусът за тях приключва благоприятно.
Те са щастливи у нас, споделят, че имат много приятели и дори са си купили къща на село.
Мариама е консултант за защита на правата на децата. Кристина е експерт по комуникация, преди била радио журналист. “Връзката ми с България започна през 2011 г. Тогава работех в посолството на Франция в Румъния, често започнах да посещавам България. Купихме си къща в село Паламарца. Изглежда никой в селото не е разтревожен от това какви сме ние. Много добре се чувстваме там”, казва Мариама. “Живели сме в 9 страни, навсякъде е трудно да създадеш приятели. Тук в Паламарца е много лесно. На всяко друго място сме се чувствали самотни, но не и тук”, добавя Кристина.
Източници: dnes.dir.bg, Нова ТВ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар