Бойко заплаши с АРЕСТИ нередовните търговци! Мярката обаче не засяга собствените му Престъпни Бизнеси!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„В ГЕРБ така работим, че скоро събираемостта на данъците в държавата ще е 100 %-ова и целия бизнес ще е на светло“, обяви гордо Бойко Борисов на днешното съвещание, посветено на борбата с контрабандата.

Премиерът строго предупреди търговците на горива овреме да изсветлят бизнеса си, за да не ги сполетят арести, както тези на няколкото крупни бизнесмени от тютюневия и алкохолния бранш.

 

„Онези предприемачи от другите браншове, които не се съобразиха с предупрежденията ни, видяхте какво им се случи. И тях преди две години най-добронамерено ги предупредих – всеки да си легализира бизнеса. Тези, които не се съобразиха – от цигареният бизнес, са в арестите, от алкохолният бизнес – са в арестите. Сега предупреждавам хората от бизнеса с горивата – да си опичат акъла, че вижте как усърдно работят службите.

Колегиалният ми съвет към тях е да си приведат на 100% бизнеса в бял“, каза Борисов.

След което натърти, че „времената са тежки и затова държавата се дисциплинира. А целта е да стигнем 100 %-ова събираемост.“

Заканата си към бизнеса с горива Борисов отправи по повод оповестените от големите цигарени компании данни за това, че незаконната търговия с тютюневи изделия се е свила до 4.4% през четвъртото тримесечие на 2018 г., което е с 0.9% по-малко от предходното тримесечие.

Борисов подчерта, че предстои въвеждане на видеонаблюдение в сектора, а засегнатите вече са започнали „да скърцат“.

Борисов коментира и съпротивата срещу наредбата на кабинета му за касовите апарати, чиято цел е да се изсветлят оборотите на търговците. По думите му шумът и напрежението около това решение били точно защото сегашният софтуер на касовите апарати може да се манипулира. „И те го правят, най-нагло го правят… магазини, ресторанти, сервизи…

Съпротивата е голяма. А в същото време казват: Държавата да ми направи пътя, канализацията, осветлението… И онлайн търговците смятат, че не бива да плащат данъци. И там съпротива е яростна. Но ще надделеем?!“, категоричен бе премиерът и даде пример с интернет магазин, чийто сървър бил в Макао и по тая причина отказвал да плаща данъци в България.

Тъй рече днес Борисов! Ето обаче как посрещнаха тези му закани хората в социалната мрежа:

КОКО:

„Слушам го този днес, гледам му снимката и какво виждам- същият онзи човек, който работеше за престъпната групировка СИК, същият този, който беше шофьор на Мето Илиянски, и който към днешна дата е оставил Дебелян Пеевски да му върти общия бизнес с Доганя… Борисов, заедно с бившите си авери- мутрите и с политическата си шайка щял да бори престъпността и контрабандата!!!! Това е нонсенс!!! Контрабандните цигари спаднали до много ниски нива, е отчел Главния прокурор. Аз обаче, с моя прост акъл (но не толкова прост, че да съм влюбен в мутрата от СИК) смятам, че спада на цигарите без бандерол, с който Борисов се тупа сега в гърдите, се дължи на затварянето на цигарените фабрики на Булгартабак, които бяха собственост на Дебелян (разбирай- на Борисов и Доган). БТ-Благоевград затвори кепенци през 2016-та г., а софийската БТ затвори в края на 2018 г. Сигурно и в Турция е намалял нелегалния тютюн. А сегашните хвалби на Борисов са чисто и просто пушилка заради изборите. Мутрата е професионален лъжец и който му вярва е будала“.

Димитър:
„Борисов се прави на луд. Истината е, че контрабандните цигари са бизнес на Баце и се продават, и ще се продават през Lafka.

Ето как: Борисов и Делян Пеевски използват една вратичка в закона, според която вестниците са освободени от касови апарати! И така е открай време. Кога ще се сложат касови апарати там. Отговорът е: Никога! Защото всички постъпления през „Лафка“ като продъжба на вестници, цигари, алкохол, включително и билетчетата от лотарията не се отчитат по никакъв начин, а печалбите влизат в джобовете на Борисов и Доган, без да плащат данъци и ДДС ! Управляващата мафия печели от контрабанда , наркотици и оръжия, а ние плащаме сметките !“

Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар