Бойко: За президент сме подготвили красив и умен човек, добре приет и на запад и на изток! Няма да съм аз..

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На втория ден на Великден премиерът в оставка Бойко Борисов и ГЕРБ свикаха брифинг, за да коментират промените в Изборния кодекс и върнатите мандати за съставяне на ново правителство. Самият Борисов заяви, че няма да се кандидатира за президент и очерта профила на кандидата на ГЕРБ.

“Умен, красив, приет на Запад, с добри отношения на Изток. Коренно противоположен на сегашния разединител на нацията”, каза Борисов за профила на кандидата на ГЕРБ за държавен глава.

След това добави – “Няма да съм аз”  и не отговори на въпроси дали не описва Даниел Митов.

Критики за Изборния кодекс

 

Премиерът в оставка остро разкритикува някои от промените в Изборния кодекс, сред които машинното гласуване и видеонаблюдението, а също и светкавичното обнародване на Изборния кодекс в Държавен вестник. Той определи като “срамота” да се накарат хората да работят на Разпети петък през нощта, за да бъде обнародван акта.

“На разпети петък да приемеш закон за три дни при положение, че ние сме имали препоръки по тази тема една година преди изборите. Целта беше ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент.

ЦИК се назначава от Радев, а НС за да бъде диктатът пълен, кой ще е председател сега? Къде му е методологията на НС как ще назначи председател и зам.- председател ако не му дадат удобните хора? Абсолютно погазване на всички принципи. От 20 членове на ЦИК, ГЕРБ имаше 7, всички останали бяха на другите партии”, посочи Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар