Бойко, който твърдеше, че има яде филии с мас., се оказа с $3,8 млрд. в офшорни сметки!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обединение на 380 журналисти от различни медии в 67 държави, предприе мащабно разследване, което разкри офшорните сметки и активи на влиятелни бизнесмени и политици от целия свят.

 

А именно- тропическите острови, които планетарния елит масово експлоатира като финансово-офшорни зони. Измежду гръмналата поредица от финансови скандали, които посочиха офшорни сметки и суми дори на английската кралица, се оказа че има и българска следа… която пряко води и уличава в корупция нашия министър-председател Бойко Борисов.

3.8 млрд. долара струват акциите и авоарите на премиера, които журналистите от „Досиета от Рая“ са разкрили на Каймановите острови. Според данните им Борисов притежава активи във фондове, които имат акции в най-големите световни корпорации като Google Apple Facebook Toyota Walmart Samsung и мн. други.

Участието на Борисов ведин от фондовете стартира на 26. 06. 2011 г. Започнал е със 100 млн. долара, като постепенно през годините е увеличил участието си до 3.8 млрд. долара.

На фона на тази стряскаща и пареща като лава новина, ето и една прелюбопитна статия, публикувана в родното интернет пространство още през далечната 2013 г. Когато въпреки изобилието от публикации и свидетелства, уличаващи българския премиер в рекет, корупция и финансови злоупотреби с държавно и европейско финансиране, родната прокуратура така и не повдигна обвинение на Борисов! Но сега, след доказателствата на журналистите от проекта „Досиета от Рая“ явно на Цацаров и ко ще им се наложи да се самосезират и повдигнат обвинение на първия в държавата.

Ето и статията, която въпреки жълтия си уклон, все пак добре илюстрира какви ги е вършил Бойко Борисов по време на близо десетилетния си престой начело на държавата:
Бойко Борисов отдавна е надскочил по богатство считаният за най-заможен българин Васил Божков. Мълвата носи, че състоянието на експремиера се оценява на 4 милиарда лева (2,3 млрд долара). Негови “доброжелатели”твърдят, че лидерът на ГЕРБ е натрупал по-голямата част от богатството си през последните 4 години в периода на най-тежката икономическа криза, докато управляваше еднолично държавата.
За корупционните схеми на Борисов се заговори само няколко месеца след като пое премиерския пост. Още тогава се понесе упорит слух, че бившия бодигард на Тато се е облажил с милиони от алкохолни фирми, за да не ги преследва за фалшиви бандероли.

Говореше се също, че Бойко е неформален собственик на 30 % от една от най-крупните фирми за производство на спиртни напитки. “Бойко има интереси в абсолютно всяка една сфера на гаснещата българска икономика. Днес министър-председателят ни е неформален съдружник в стотици бизнеси, като е придобивал акции от тях все по една и съща схема – бизнесменът е принуждаван да прехвърли част от дяловете на фирмата си в офшорно дружество”, категорични са финансисти.

Според тях, най-големите си авоари Борисов е натрупал от ударното пътно строителство, защото почти всички големи обществени поръчки се печелят директно от “Главболгарстрой”, който е собственост на Симеон Пешов. Любопитно е, да научим също, че преди 3 години Пешов е игнорирал тихомълком съдружника си, който притежаваше 33 % от фирмата. Мълви се, че строителният магнат се е разделил със съдружника си, за да може Бойко Борисов да заеме мястото му. “Част от акциите на “Главболгарстрой” са с неясен собственик – дяловете са на фирма, регистрирана в офшорна зона”, разкрива икономист, който е наясно с това. Според политиците от опозицията годишната печалба на Бойко Борисов само от строителния сектор надвишава 500 милиона лева. Сред представителите на стопанския елит, Премиерът ни изнася милионите си от страната с куфар, с правителственият самолет, който ползва, когато си поиска.
За незаконните полети на самолета се заговори, след като Борисов прати “Фалкон”-а, за да откара футболисти на “Чавдар” (Етрополе) и “Витоша” (Бистрица) във Варна, където да играе мач с тях. Публична тайна е, че Борисов е съсобственик на футболния отбор “Левски”. Неговите финансови интереси в синия тим се представляват от Иво Тонев, който е управител и на тотото. Интересна подробност е, че Бойко бе съмнително близък и с бившите вече собственици на ЦСКА – босовете на “Титан” Иво Иванов – Праховеца и Митьо Гърнето. В онези години само за сметопочистването в София пернишките висаджии прибираха по 100 милиона лева на година. И прибираха тези суми в продължение на години. Резонен е въпроса дали пък от усвоените милиони не се връщат под масата?
Знае се още, че Борисов има интереси и в “Кремиковци” и че съвсем умишлено е изхвърлил от металургичния комбинат братята Дамбовци, за да заграби бизнеса им със скрап. Откакто Борисов е премиер, възход бележи и охранителната му фирма “Ипон”, която само на хартия вече не е негова собственост. “Поставеният” там нов шеф има сключени договори с почти всички големи фирми в страната. Известно е още, че Бойко има съвместен бизнес и с олигарха Кирил Домусчиев, който официално произвежда хапчета и контролира Българския Черноморски Флот. Борисов е още шеф в сянка на най-големия в страната бетонов възел, който официално се ръководи от близкия му приятел Иван Саздов.
Откакто взе властта през 2009 г. ГЕРБ се забърка в десетки криминални истории, започна да рекетира хиляди бизнесмени, а на част от фирмите директно сложи ръка. Гриша Ганчев бе един от малкото, които отказаха да споделят бизнеса си с управляващата партия-държава и заради това арестуваха сина му”, допълват разочаровани от управлението на Бойко Борисов. Те си спомнят как още през пролетта на 2010 г., Бойко дал банкет за близки приятели, за да ознаменува печалбата на първия си милиард … и след всеки нов милиард вдигал нечуван пир. Дали това е истина или градска легенда предстои да се разбере.
Е, разбра се каква е истината. Но за целта трябваше да се намеси международно разследване, което да извади на светло милиардите, които Бойко Борисов е откраднал от собствения си народ. Ще влезе ли Борисов в затвора?! Предстои да разберем!

Източник: svobodennarod

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар