Бойко Борисов

Бойко към съда: Пускайте го, австралийският премиер ми блокира среща с Кралицата! Няма заради някакъв убит българин, да ми бъркате всичко

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Двете обикновени съдийки от състава, пуснал австралийския убиец Джок Полфрийман, са споделили неофициално, че нареждането е дошло лично от Бойко Борисов.

Първо председателят на състава – Калин Калпакчиев се опитал да и каже да подпишат каквото той е решил и че „по въпроса има решение отгоре“. Но двете жени – съдийки с дълъг стаж, казали, че подобно решение е абсурд, до момента не са пускали никога убиец така, и ще стане публичен скандал.

Тогава Калпакчиев извадил телефона си, обадил се и след малко им го дал с думите: „Слушайте“…
Отсреща бил лично премиерът, който бил ядосан, че го занимават с проблем, „по който вече се е разпоредил“.
„Пускайте Джок, говорил съм за него с Морисън (премиерът на Австралия – бел.ред.) и с Джонсън. Кралицата (Елизабет – тя е кралица и на Англия, и на Австралия) няма да ме приеме, докато го държим в затвора. Няма да обърквате държавната политика, заради някакъв един убит българин. Пускайте го, и да не повтарям…“ – били думите на Бойко.

После Калпакчиев, който е близък с премиера, покрай психо-десните, обяснил че и да не подпишат, ще назначат други съдии и те ще подпишат. А те двете – отиват на трудовата борса.

Затова и жениците дали съгласието си.
Публично не са разказвали тази история, но я сподели във фейсбук известна съдийка, която след като бе уволнена от Бойко, в момента е активен коментатор по съдебни въпроси.
4udoslav

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар