Бойко, Левон и тяхна метреса, заграбиха 4 млн. от футболиста Мартин Петров

Левон Хампарцумян
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият национал и играч на ЦСКА Мартин Петров е сезирал прокоратурата за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в УниКредит Булбанк АД, информира “Труд”. Писмото е заведено на 17 ноември тази година.

“За съжаление тази афера е факт. Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. Ангажирах за мой адвокат по случая корифея в търговското право Тодор Табаков. Надявам се той да помогне накрая да има справедливост. Друга развръзка ще е срам за страната ни”, заяви Мартин Петров.

Звездата установил измамата на 18 август 2017 г. при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Той не бил наясно, че банковите извлечения са фалшиви.

Мартин Петров има претенции към вътрешния контрол на “УниКредит Булбанк”. А също така и затова, че не е уведомен за уволнението на въпросната служителка и не е получавал справки от трезора за движението на парите му. Той настоява да се разследва и възможността да е станал жертва на организирана престъпна група.

От банката също коментираха случилото се: “Клиентите на банките са защитени с банкова тайна. Ако реши, клиент може да направи публични твърдения за отношенията си с банки, но ние нямаме право да предоставяме каквато и да е информация – да я потвърдим или опровергаем в медиите. В случай, че който и да е клиент оспори плащания в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи”.

Наши източници обаче ни разкриха детайли около схемата и рисковете пред ограбения са огромни. Най-вероятно става дума за подвеждане, т.е. самият Петров е подписал документи за преводи на пари и за тегления. В този случай банката може да се брани “до откат” и дори да спечели. Трябва Петров да доказва, че е измамен, а това е изключително трудно. Т.е. ако футболистът се е доверил на банкерката и е подписал някакви документи – например за превод в чужбина или към трето лице, ако ги е подписал без да ги прочете, то парите са заминали.

Също много съмнително е това, че Петров не завежда гражданско дело срещу банката, за да си търси парите. Това е законният начин. Вместо това, той сезира прокуратурата. Но прокуратурата не може да решава частни спорове. Тя разследва престъпления. Дори да установи такова и да осъди някого, парите се връщат отново по граждански ред.
Съществува една възможност, Петров да се включи като гражданска страна в наказателно дело. В този случай ще си спести 160 хиляди лева държавна такса (4%). Но това е много рисков ход, защото в наказателното дело водеща е прокуратурата, а там работят доста мърляво като цяло. И ако загубят делото, ще загуби и той. По-правилно е да си ги съди по общия граждански ред и той да си води процеса.

Според нашите хора, които ни разясниха случая, най-вероятно повечето пари са безвъзвратно загубени и затова футболистът се опитва някак чрез прокуратурата и държавата да притисне Хампарцумян да му върне парите. Това обаче няма да стане, защото тук идва най-интересното – схемата не е измислена и осъществена от някаква чиновничка – така решила си, и откраднала.

Въпросната дама всъщност е много близка и на Хампарцумян, и на неговия приятел Бойко Борисов. Тя е назначена в банката през 2013 г. по препоръка лично на премиера, който “много я харесвал”. Слухове твърдят, че била доста палава и в банката и често влизала в кабинета на големия шеф. Т.е. твърде вероятно е да става дума за любовница, прехвърлена от Бойко на другарчето му Левон. Разбира се, преки доказателства за това няма, защото знаете интимните афери се научават само по слухове. Но ако е така, съвсем очевидно Бойко, Левон и “кучката”, са изпълнили схемата. Не е изключено, именно защото е била хубавичка, и футболистът да не е обръщал достатъчно внимание на документите.
В крайна сметка, парите очевидно са в ръцете на арменеца и премиера, а футболерото си е платил 4 милиона, за да плакне очи с тяхната метреса…

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар