Кирил Петков

Бойко обещал на “Промяната” ГЕРБ да подкрепи Кирил Петков и Асен Василев за министри

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сделката на Борисов с „Промяната“ и Прокопиев включва Кирил Петков и Асен Василев за министри. Това лично е съобщил Петков на партията си и ги изнудил със сълзи в очите да му позволят пак да е министър, този път и на Бойко Борисов.

Първично идеята е била за експертен кабинет на коалиция ГЕРБ – ПП-ДБ/ДСБ, но Петков и баща му решили, че трябва да е министър, а Борисов веднага кандисал срещу уговорката да не го закачат за кюлчетата и да го пазят от съдебно преследване, разписано като „гаранция за неприкосновеност“. Кирил и Асен бързо забравили за предизборните си обещания да ликвидират ГЕРБ и да вкарат Борисов в затвора и хукнали да съобщят благата вест на съпартийците си по нощите.

Киро Петков през сълзи: Ликвидираме ПП, но спасяваме България😂

Първо ПП били съгласни на коалиция с ГЕРБ с „експертен кабинет“. Кирил Петков обаче е наложил разпалено и с недрав плам в очите решението за политически кабинет, разказаха участници в нощното заседание. Първоначално неговото искане е било отхвърлено с мотиви, че договорките с ДБ така или иначе са за експертен профил на министрите. Последвало обаче емоционално убеждаване, в което Петков на няколко пъти повторил на своите: „Така спасяваме България“. Подчертал и че е наясно, че съюз с ГЕРБ-СДС под каквато и да било форма е краят на „Продължаваме промяната“, но решението трябва да бъде взето заради бъдещето на България.

След емоционалните изблици, вместо да повикат дежурните санитари от Психиатрията в Курило, решението било прегласувано и този път искането на Кирил Петков за политическо правителство било подкрепено. Официално обяснението било, че с такава формулировка ще е възможно другият съпредседател на „Промяната“ Асен Василев да заеме поста на финансов министър и евентуално на вицепремиер. Както „24 часа“ вече писа това е било настояване на ПП още при преговорите с ГЕРБ. Дотук обаче е договорено единствено, че при първата ротация Николай Денков ще е премиер, а Мария Габриел външен министър и вицепремиер.

Настояването на Кирил Петков за политически профил на правителството не е само заради Асен Василев, а и за негово собствено участие като министър, подозират обаче част от членовете на националния съвет на „Промяната“. Кирчо Петков смятал, че е абониран за министерски пост и бил фиксиран не в Бойко Борисов, който вече смятал за свой благодетел, а в облагите от участие във власта и начесването на собственото му его в очите на Лена.

Коментара от Ивелин Николов:
Според информацията на „24 часа“ Кирил Петков е успял да убеди ПП, че общият им кабинет с ГЕРБ трябва да е политически и в него финансов министър да е Асен Василев.
Същият Василев, за който лично съм чувал тежки критики от ГЕРБ и ДБ, когато съм взимал интервюта от техни представители. А критиките им бяха основателни.
Но оставете политиците – вижте състоянието на бюджета след Асен Василев.
И този сюжет се развива, след като довчера ПП-ДБ отричаха всяка форма на сътрудничество с ГЕРБ, а Борисов преговаряше за кабинет с ДПС и ИТН, от които дори получи подкрепа.
Това е отвратително поведение. На целия фон от ДБ продължават да поддържат някакво разумно поведение и настоявали общият кабинет все пак да е без политически лица.
Най-малкото довчера се заплашваха кой кого ще вкара в затвора!!!
Панев от „Зелените“ вчера каза, че Борисов трябва да подкрепи втория мандат, ако не иска да е в затвора и санкциониран по „Магнитски“!?
И тези отношения наблюдаваме между партии, които претендират да са системни.
Но може би имат някакво право да претендират на фона на другите, които просто хвърлят червена боя по сградите.
Разпадът на един неадекватен елит. А той е неадекватен от началото на войната, когато всички заеха позиция, а нашите се чудиха първо с руснаците ли да правят кинти през горива или първо да правят кинти от оръжие.
Накрая се оказахме една много изолирана държава, в която се разиграват сцени от мафиотски сериали.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар