Бойко отиде до Търговище и обеща нов път с държавни пари до фабриката на турските инвеститори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бойко Борисов днес поразходи джипа на горското за пореден път, няма значение че преди няколко години обещаваше да ги върне веднага.

Обиколи с него строителните участъци по така наречената магистрала “Хемус” пусна няколко лайфа на живо във Фейсбук, за да стигне накрая и до Търговище, където реши да посети фабриката на турските инвеститори от “Шише Джам”

Премиерът откара лично и финансовия министър Владислав Горанов до турските заводи за стъкло край Търговище. Гид на двамата в колата беше кметът на общината Дарин Димитров. Заедно с тях беше и областният управител Митко Стайков. “Почти едно малко градче е целият завод”, коментира премиерът.
“Аз съм идвал да откривам първия завод. Тук беше поле, пасяха магарета”, спомни си Борисов. И подчерта, че това е една от най-големите чужди инвестиции у нас – за 1 милиард, с над 2500 работници, които карат чак от Силистра.
Кметът призна, че в Търговище си мечтаят да имат индустриална зона. “Те се сбъдват вашите мечти”, окуражи го Борисов, като обърна внимание на Горанов да се подпомогне общината за изграждането на пътя. “Горанов, тук с държавна подкрепа сме обещали да направим тоя път, тъй като това е една от най-големите инвестиции в цяла България”, припомни премиерът на финансовия министър.
“Ние вдигаме доходите непрекъснато, но и бизнесът трябва”, подсети министър-председателят домакините от завода, след като го разведоха наоколо. От висшия мениджмънт му обясниха, че непрекъснато се покачват разходите и оттам се вдига и себестойността на производството. Борисов отвърна, че тогава ще трябва да свалим цената на газа с 30%.
Последва кратка фотосесия и премиерска анкета с работниците от завода за стъкло. Борисов ги попита дали са доволни от шефовете и от заплатите си, при което персоналът се показа скромен. Това накара Борисов да се обърне към директора на завода с лобиране за бонуси. “Дай по една премия за Нова година”, подкани го Борисов, след което пое към “Хемус”.
източник: https://xaknewsbulgariabg1.blogspot.com/2019/08/blog-post_648.html

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар