Бойко пак олекна: Турският външен министър ми е брат

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов пак олекна този път в Швейцария на срещата на върха в Давос, където проведе среща с външният министър на Турция и заяви на всеослушание: “Винаги ми е приятно да се срещам с моя приятел и брат Мевлют Чавушоглу”

Интересно ни е Борисов дали е наясно, че България е била 500 години под Турско робство и дали пък най-накрая олекванията му именно на такива места и изказванията от такива трибуни, няма най-накрая да събудят националното самосъзнание на българите и да разкарат националният предател от власт.

След като турците са му братя, какво трябва да си мислим всички ние за всички останали с които се среща Борисов и заявява неща, които дори сам не разбира как може да предизвикат международни скандали от световен мащаб.

По протокол, двамата обсъдиха актуални международни въпроси, като фокус на разговора им бяха резултатите от провелата се в Берлин мирна конференция за Либия. “Чудесна работа сте свършили. С тези совалки на канцлера Меркел до Москва, това че присъстваха и президентите Путин и Ердоган, държавният секретар Помпейо, Меркел, Макрон, аз съм оптимист”, заяви премиерът Борисов.

Турският министър на външните работи Чавушоглу подчерта, че всички участници в мирната конференция в Берлин са се обединили около разбирането, че военните действия в Либия трябва да спрат. “Трябва да се остави оръжието настрана и да се водят политически разговори”, отбеляза Чавушоглу.

Премиерът Бойко Борисов и турският външен министър обсъдиха и предстоящото посещение на Чавушоглу в София в края на този месец.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар