Бойко предложи модела “Лупи” за спасяване на Левски… Феновете да станели акционери и да намират по 2 млн. месечно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Премиерът Бойко Борисов призова привържениците на “Левски” да станат притежатели на акциите на футболния клуб. Това стана ясно след срещата на министър-председателя с футболните фенове, за която предаде БНР.

Тази схема по същество е “шут в задните части”, защото повтаря злополучния опит на Александър Томов (Лупи) да спасява ЦСКА с продажбата на акции.

Това, разбира се, е невъзможно – няма как феновете да намират по 2 милиона лева на месец, колкото струва издръжката на подобен клуб.

Новината идва на фона на намеренията на ГЕРБ и “Обединени патриоти” да отнемат или да направят невъзможно съществуването на лиценза за лотариите на бизнесмена Васил Божков, който е и собственик на ФК “Левски”.

“Ако искате да го има този футболен клуб във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба, така както е при “Барселона” и “Реал” – публиката или феновете имат важна роля. Толкова по модела“, отбеляза премиерът Борисов по време на срещата, на която присъстваха и министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Привържениците на “Левски” обаче признаха, че не са готови да вземат акциите на клуба, ако те им бъдат предложени от Васил Божков.
“Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Законът за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

В четвъртък Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене проектозакона на депутата от НФСБ Валери Симеонов, с който се разрешава лотария да се провежда единствено от държавата. Ако тези текстове бъдат приети окончателно, това би означавало закриване на частните “Национална лотария” и “Лотария България”, контролирани от бизнесмена Васил Божков.
Финансовият министър Владислав Горанов и спортният министър Красен Кралев открито подкрепиха идеята на Симеонов.
В интервю за Свободна Европа в началото на седмицата Божков отговори утвърдително на въпроса дали разглежда това като “атака, идваща неформално от ГЕРБ”.
“Предвид, че подкрепата се случи “на часа”, преди да може да бъде направен адекватен анализ и оценка, вие как смятате?”, каза Божков пред Полина Паунова.
Димитър Костадинов от Националния клуб на привържениците на “Левски” заяви пред БНР, че тях ги интересува единствено задаващата се опасност от финансова криза в клуба и затова не са безучастни към случващото се с бизнеса на Божков, но категорично отрече да бранят икономическите му интереси.
“Нашият проблем е, че твърде дълго време Левски се управлява и се притежава по един порочен модел, който ние наричаме “бащица”, фактически клубът е заложник на икономически и политически интереси”, коментира той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар