Бойко пусна Митьо-Очите… Делото – прекратено… Няма риск някой да пропее за бизнеса с дрога

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Очаквано,  Специализираният Апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков, известен с прякора „Очите“.

Причина са „прокурорски грешки“, което е схемата, с която се потулват дела, за да не засегнат лица от висшите етажи на властта. Прокурорът „сбъркал“ нещо и делото рухва по чисто формални причини.

Реалната причина обаче е Бойко Борисов, който всички знаят, че е свързан с наркотрафика, и „Очите“ има какво да каже по въпроса.

Прекратено е производството и срещу още 12 души, подсъдими за участие в организирана престъпна група за рекет, сред които и дъщерята на Желязков – Станислава.
Думата на съда – „значителни нарушения в обвинителният акт срещу подсъдимите“. Сред тях са разминавания в сумите, които според обвинението Желязков е искал като рекет от потърпевшите, неясноти около обстоятелствата, при които общинският съветник от Несебър Пейко Янков се е присъединил към Организираната престъпна група и др.
Все пак Очите не излиза на свобода, защото към момента все още е сила мярката „задържане под стража“ спрямо него. Сега всичко е в ръцете на прокуратурата, която следва да изготви нов обвинителен акт без несъответствия.
Държавното обвинение обаче трябва да побърза, тъй като скоро изтича 8-месечния срок, в който прокуратурата трябва да внесе в приемлив за съда обвинителен акт. Ако това не се случи в този времеви диапазон, по закон задържаните под стража следва да бъдат пуснати на свобода.
Потърсен за коментар, адвокатът на Желязков – Илиян Василев, отказа такъв.
Източник: hotpoint-news.com

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар