Бойко пусна сълзотворен газ срещу перничани, искащи оставката на министърката на МРРБ… Пази виновницата за катастрофата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Протестиращите пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството поискаха от министъра и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Николай Нанков да излязат и да говорят с тях заради кризата с водата в Перник.

Събралите се граждани дадоха на двамата министри 15 мин. време да слязат при тях.
След като протестиращите се опитаха да влязат в министерството, се стигна и до саморазправа на полицията и протестиращите.

По разказа на една от участничките в полицаите са напръскали с лютив спрей протестиращите.
Малко след това на мястото дойде жандармерия.

Протестиращите скандират „Искаме ги тук“ и „Оставка със затвор“. Двама от събралите се граждани се опитват да влязат в сградата на Министерството, но не бяха допуснати от полицаите.
Стотици граждани се събраха на национален протест под лозунга “Оставка на Петя Аврамова”, пред Министерство на регионалното развитие и благоустройство.
Протестиращи искаха оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на целия кабинет “Борисов 3”.
Демонстрантите носят български знамена и голям плакат с надпис „Оставка! Време ни е за Възраждане“.
Протестът се организира от Инициативен комитет “Спаси Перник”, но освен перничани, които са по-малко от половината, има много хора от движение “Възраждане” на Костадин Костадинов.
Около 14 ч от МВР съобщиха, че при опита за влизане в министерството е счупена входната врата, а двама полицаи са пострадали – единият от хвърлен предмет, а другият – от удар с дръжката на знаме. Срещу протестиращите е ползван лютив спрей, след като те не са се подчинили на полицейските разпореждания.  Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата, допълват от пресцентъра на МВР.
Междувременно, малко преди 14 ч демонстрантите се оттеглиха и се отправиха към Министерския съвет.
Източник: ОфНюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар