Бойко Рашков: Българският избирател иска промяна и ще я получи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За никого не е тайна, че всички ръководни длъжностни лица в момента, които оглавяват структури в МВР и в службите за сигурност, са насадени от предишното правителство, коментира служебният вътрешен министър смяната на кадри във ведомството.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков увери в сутрешния блок на bTV, че няма ведомствена чистка, а смяна на кадри. Рашков заяви, че българският избирател иска промяна и ще я получи, но тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства.

“Тези двама души, с които се напълниха медиите, са просто на пенсионна възраст и няма нищо по-естествено тогава когато човек е предявил право на пенсия, да бъде изпратен с необходимото уважение“, коментира Рашков.

„Нека да не мислим, че има незаменими хора. Няма такива. Както тези длъжности лица, моето уважение към тях, те са били дълго време в системата на МВР, но както има начало, така има и край при кариерата на всеки един. Така че в това няма нищо не естествено. Аз така се изпратих и с гл. секретар на МВР като благодарих от името на министерството за неговата работа в системата“, коментира той.

“Чистките направиха и ще направят гражданите. Чистките са резултат от гражданското недоволство“, подчерта Рашков. Той съобщи, че много служители на МВР са се разболели, когато служебният министър е стъпил в длъжност „Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. До месец септември те няма да бъдат ръководени от тези, които са назначение по предложение на предишния министър-председател“, добави служебният министър.

 

 

„Чистка няма. Има смяна на кадри и ще има такива смени на кадри. За никого не е тайна, че всички ръководни длъжностни лица в момента, които оглавяват структури в МВР и в службите за сигурност, са насадени от предишното правителство“, подчерта той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар