Бойко Рашков в атака! Поиска Борислав Сарафов да разследва шефа си Иван Гешев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МВР шефът Бойко Рашков не се спира! Вътрешният министър поиска днес от ръководителя на Националната следствена служба Борислав Сарафов, който е и зам. главен прокурор, да започне разследване срещу началника си Иван Гешев.

Още пред парламента миналия петък Бойко Рашков заяви, че ще даде на един прокурор в България материалите срещу обвинител №1.

Оказва се, че „избраникът“ е Сарафов. Вътрешният министър отбелязва в документа: „Вие имате статут на прокурор /заместник на главния прокурор/ и на  разследващ орган – ръководител на НСлС [1]. Налице са фактически и правни предпоставки да вземете решение за образуване на досъдебно производство и започване на разследване.

По такъв начин ще се отговори и на въпросите: недосегаем ли е главният прокурор у нас; действа ли реално принципът на равенство на гражданите, прогласен в чл.6, ал.1-2 КРБ и дали следствено – прокурорската практика е на нивото на решение № 11/23.07.2020г. по к.д. № 15/2019г. на Конституционния съд на РБ“.

Сигналът до шефа на НСлС Борислав Сарафов е кратка версия на доклада, с който Бойко Рашков поиска чрез правосъдния министър Янаки Стоилов да се гласува оставката на Иван Гешев. Той почива на три основни стълба, касаещи пряко Гешев – налице са данни за престъпления, незачитане и нарушаване на презумпцията за невинност и уронване престижа на съдебната власт.  Както стана ясно миналата седмица кадровиците на Темида с мнозинство отхвърлиха възможността този  Доклад да бъде допуснат за разглеждане.

Така Рашков очерта основния кръг от хора в съдебната система, които не дават да падне и косъм от главата на Гешев. Ако приемем, че сигнализирането на Сарафов за Гешев е втори рунд – сега ще се разбере дали в същата тази система ще се намери смелчага, който да разследва Първия по данни за нарушения и престъпления.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар