Бойко Рашков: ГЕРБ и ДПС купуват гласове, а го наричат репресия на МВР

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Репресия за ГЕРБ и ДПС е това, че МВР си върши работата, като разкрива и доказва престъпления против политическите права на гражданите, констатира вътрешният министър Бойко Рашков на пресконференция, по време на която МВР се отчете за полицейската акция по противодействие на купуването и продаването на гласове.

Образувани са 122 досъдебни производства, като рекордьорите са ГЕРБ и ДПС, които непрекъснато поставят този знак за равенство между борбата с престъпността и репресията, коренно различни понятия, но удобни. Но вече едва ли някой им вярва“, коментира Бойко Рашков.

Той попита, за да се разходват подобни огромни финансови средства, партиите у нас откъде се сдобиват с тези финансови средства.

„От магистралите ги имат? От обръчите на фирми ли ги имат? Дали не са държали в бедност големи групи хора, за да могат да ги ползват за свои цели за жълти стотинки, унизявайки тяхното достойнство, само и само да попаднат в пленарната зала. МВР няма да спре да разследва и тази престъпност, която аз наричам „изборна“, закани се Рашков.

Най-вероятно ще се предприемат наказателно-правни мерки по източването на пари за магистрала „Хемус“, каза още министърът.

„Тези пари са теглени на каса и са пренасяни от банката навън в каквото може“. Рашков потвърди, че клошар е изтеглил 16 млн. от парите за автомагистралата.

„Аз очаквам да се появят много такива клошари по това разследване. Много се надявам да не умират често от COVID, разбирате ли ме?“, намекна за насилствена смърт.

Важното е не как са ги пренасяли тези средства в чували, а това, че огромна част от бюджета на страната е заминал в неизвестна посока, коментира вътрешният министър.

 

Очаквайте подробности.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар