Бойко Рашков изхвърля хранениците на ДПС и ГЕРБ в Бургаска област!

#BokovaForUN
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две седмици и половина преди решаващия ден 11 юли 2021 г. служебният вътрешен министър Бойко Рашков е предприел решаваща стъпка за промяна на кадровата политика в много важен район от Бургаска област, доминиран през последните два мандата на Народното събрание от ДПС и ГЕРБ, пише Флагман.бг.

Става дума за началството в Районното управление на МВР и по-точно за инспектор Севгин Али, който заема поста началник на РУ-Айтос.

Али зае най-важния пост на МВР във втората по население община в Бургаска област миналата година. Той е брат на кандидата за народен представител от ДПС Севим Али – виден активист на Движението вече близо десетилетие. Има един успешен пълен мандат в НС – 2017-2021 г., успя да влезе и в 45-ото НС, оформяйки се като незаобиколим политически фактор в Бургаска област.

Според два независими източника, които имат информация за предстоящата смяна на началническия пост в Айтос утре, служебното правителство се надявало, че с новия шеф на място няма да има възможност да се извършват действия „незабелязано“ в полза на ДПС и ГЕРБ.

ГЕРБ има в тази община трети мандат непоклатим кмет – Васил Едрев, районът се приема като втори бастион на ДПС след Руен – по брой на получените гласове при парламентарни и евроизбори.

Междувременно стана ясно, че рокадите в навечерието на решаващия вот в Бургаска област продължават с пълна сила в системата на МВР. Току-що стана ясно, че с дългогодишния си началнически пост в РУ-Поморие се разделя считаният за непоклатим главен инспектор Георги Куцаров.

Не е ясно дали серията от наркоарести през последната година има връзка с промяната, но едно е сигурно, че Куцаров не може да остане повече в кабинета си в Поморие. Той е изпратен в полицейския участък в Обзор, което по принцип се приема за унизително работно място.

Всъщност става дума за преназначение, което трябва да бъде одобрено от министъра. То все още не е станало факт, но по информация на Флагман.бг до ден-два главен инспектор Куцаров ще потегли доста на север от китния град Поморие.

Още по-неприятно става положението на гл. инспектор Живко Даскалов, който след по-малко от година и половина служба в РУ-Созопол ще бъде буквално интерниран в най-южната точка – РУ-Царево – пак по системата за преназначени, което ще бъде одобрено от министър Бойко Рашков до дни.

Непоклатимият Куцаров е запратен в Обзор, а Даскалов е унизен още повече – от Созопол в Царево

Живко Даскалов е родом от Айтос и бе считан допреди 6 години за най-доброто ченге в района. Заради това получи повишение и оглави най-тежкото през летните сезони РУ Несебър. С идването на подалия оставка през м.г. ст. комисар Радослав Сотиров, Даскалов се прости с авторитетното кресло и бе изпратен в РУ-Созопол, което се възприе от колегията като понижение. Сега отношението към него е още по-обидно.

Очаква се до ден-два да има още размествания в Областната дирекция на МВР-Бургас. Бургаска област е сред най-наблюдаваните от министър Бойко Рашков. Тук ГЕРБ категорично е първа политическа сила, показвайки най-високи резултати на парламентарни и местни избори.

Новите началници на Айтос, Поморие и Созопол все още са неизвестни като имена, както и какво ще се случи с досегашните началници на Айтос, Обзор и Царево.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар