Бойко Рашков: Има деморализация в структурите на МВР – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков пристигна в Пловдив за втори път в рамките на 24 часа.

Той проведе среща със състава на МВР. Ето и изявлението му, което даде преди броени минути:

“Неслучайно съм втори ден тук. Ръководството на министерството оценява случилото се в Трето районно като удар срещу авторитета на МВР. Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. Чудя се откъде доведе до това в службите ни да се появят такива явления и такава групова престъпност. Бях по-остър с колегите преди малко. Когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите служители. Когато виждаме кюлчета със злато ей така като за лека нощ, а всеки разбира, че такива средства са невъзможни – това се отразява на морала на всеки редови служител.

Днес взехме решение – ръководните функции се възлагат на Петър Тодоров – служител с 30-годишен стаж.

Разчитаме на него. Чувствайки се в известна степен виновен, заместник-директорът от вчера е преназначен в област Пловдив – в Раковски.

С г-н Рогачев няма напредък, той се намира в Пловдив в болница. На болнично легло е и не можем да предприемем каквито и да е действия за неговото наказване или уволнение. Нека първо да го изпишат. Не знам какво възнамерява да прави. Петър Тодоров ще е заместник-директор, но ще ръководи дирекцията. Предстоят още рокади в министерството”.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар