Бойко Рашков: Нито АМ „Хемус“ е готова, нито парите са налице

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служителите на МВР работят по случая с АМ „Хемус“ от месеци без участието на прокуратурата, заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

По думите му по случая са събрани томове с информация, а наблюдаващи прокурори по делото не знаят къде се намира ГДБОП.

„Строителството на втората по дължина авотомагистрала у нас е национален обект, който се очакваше от много български граждани и струва на данъкоплатците огромни финансове средства. Сега се оказа, че нито парите са налице, нито магистралата е готова“, каза вътрешният министър.

По-рано днес прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие без нито един глас против декларация, в която категорично се противопоставя на изказванията през последните дни на представители на законодателната и изпълнителната власт, както и на МВР, с които, според съдебните кадровици, се нарушават принципите на върховенство на закона и разделението на властите и се накърнява независимостта на магистратите. В декларацията се посочва още, че колегията изразява „загриженост и тревога от негативната кампания, безпрецедентните и целенасочени внушения, на които сме свидетели през изминалите месеци и ескалиращи през последните дни“.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар