Бойко Рашков подава сигнал в прокуратурата срещу Борисов

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще подаде сигнал в прокуратурата за извършени престъпления от бившия премиер Бойко Борисов. Това ще се случи до края на следващата седмица, съобщи самият вицепремиер в ефира на “ЕвроДикоФ” по телевизия “Евроком”.

Запитан от водещия Сашо Диков готви ли сигнал до прокуратурата срещу Борисов, силовият вицепремиер отвърна:

“Ооо, аз имам много данни в тази посока, много! Днес пристигна при мен един човек, който такива ужасяващи неща ми съобщи, че аз не знам къде живеем, в каква държава живеем, или сме живели. Просто не мога да си обясня… Ще ви кажа какво ми цитира този човек. Нещо ужасяващо е – как му е казано, че има жена и деца, семейство, които няма да разберат дали не ядат неговото месо!… Разбирате ли какво нещо е това, какво съзнание, какъв начин на мислене е това!… и това нещо е казано от този, който сега го чухме (показват на екрана снимка на Бойко Борисов – бел. ред.) , и нека да спре да говори, защото аз този сигнал ще го проверя. И там са направили нещо подобно като списъка от 32-ма магистрати и други, които никой не даде гласност какво става с тях – този сигнал от ДАНС, изпратен еди къде си, и така нататък…”.

“Добре ли разбрах или нещо не съм схванал, че Бойко Борисов е казал на този човек: “Няма да разберат децата ти, че ядат…”?” – попита отново журналистът.

“Точно така, да. Днес получих тази информация”, потвърди Бойко Рашков.

“Така метнато, пак ще скочат върху вас, че говорите глупости?”, каза Диков, а вицепремиерът отвърна:

Аз очаквам да скачат непрекъсното тези хора. И донякъде съжалявам тази група около него (около Бойко Борисов – бел.ред), защото между тях има нормални хора. Но, седейки под неговото знаме, те стават като него…. И сега на вашия въпрос – дали ще сигнализирам прокуратурата. Да сигнализирам онзи, който се обръща към Борисов с “Шефе” – това ли да направя? Аз ще го направя. Аз ще го направя това, да видя как ще реагира. И ще дам публичност на това. Ще го питам, например, какво стана с едно дело, по което Борисов е казал това, което преди малко ви съобщих… Защото тази наглост, която я чувам сега, тя е безгранична наглост! Тя вече преминава всякакви граници“.

“Демек, това, което е казал, че има дело, разследване или…?”, попита Диков, на което Рашков отвърна: “…Което е изчезнало и го няма”.

Каква е гаранцията, че не си измисля този човек, който ви го е казал? – попита водещият.

“Както се казвав литературата: Следите остават”, отговори шефът на МВР. И допълни: “Добре е да спре човекът от Банкя, а да каже на младите хора, които са под неговото знаме, следното: “Уважаеми млади хора, аз спя до 2-3 милиона в евро и злато”. Прокуратурата, в лицето на главния прокурор, не положи усилия познатите на кюлчетата злато да провери откъде са купени. Две банки има в България, които продават кюлчета. Знаците на всяко кюлче се видяха, ваши колеги разбраха, видяха, разчетоха и т.н. установено ли е от кои банки са, кой ги е закупил – това е в правомощията на прокуратурата…  Появиха се в края на мандата на предходния парламент едни лица, български граждани, които съобщиха даже кой е направил подарък на Борисов и тези кюлчета бяха там, това е много лесно установимо. И второ- еврото – той спи до около два милиона, в купюри от 500 евро, с които боравят само кои…? Там също личат и номерата. Това също е установим факт”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар