Бойко Рашков предложи на Ивет Горанова да стане част от МВР – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Не всеки ден ни се предоставя възможност да се срещнем с олимпийските ни шампиони. Затова искаме подобаващо да ги посрещнем в Министерството на вътрешните работи. Това са хора, които накараха всички ни да се чувстваме горди, че сме българи. Това, което те донесоха от Япония, означава денонощен труд, лишения, сила на духа. Тe предшестват успехите, завоювани с чест”. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при посрещането на спортистите, които участваха в Олимпийските игри в Токио.

Той обяви, че е взето решение олимпийските ни шампиони да получат награди. “Така всички ще станем съпричастни към техните успехи”, посочи той.

Ивет Горанова – олимпийската шампионка по карате кумите, беше сред първите отличени. “Имам удоволствието да предложа на Ивет, ако желае, да се влее в редиците на МВР. За нас ще бъде чест тя да бъде сред нас и по такъв начин ще утвърдим авторитета на Министерството на вътрешните работи”, каза служебният вътрешен министър.

Отличие получи и треньорът на шампионката ни – Ангел Ленков.

Награда бе връчена и на сребърната ни медалистка по спортна стрелба в Токио Антоанета Костиданова. “Искам искрено да благодаря на МВР, защото без подкрепа, моята подготовка щеше да е много по-трудна”, подчерта тя. Христо Христов – треньорът на Костадинова, също получи отличие.

Бронзовата ни медалистка по борба от Олимпиадата Тайбе Хюсеин и нейният треньор Петър Касабов взеха почетни медали на МВР. “Благодаря за уважението, проявено към нас и към труда, който полагаме”, заяви Касабов.

 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар