Бойко Рашков разкова спецслужбите на Баце: ДАНС подслушваше незаконно, Цацаров замете престъпленията, после го скриха в КПКОНПИ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заслужава аплодисменти! Юристът и бивш шеф на Националната следствена служба направи на пух и прах Държавната агенция „Национална сигурност” по БНР.

МВР министърът хвърли бомба с разкритието, че от ДАНС са подслушвали незаконно, а Сотир Цацаров като главен прокурор е замел престъпленията. Като благодарност пловдивчанинът бе „скрит” в КПКОНПИ.

Пред националното радио Рашков обяви, че вика премиерът Стефан Янев шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР Бойко Рашков. Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, каза Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора.

„ДАНС, която аз дълго време наричах агенцията за държавна сигурност, извършваше престъпления във връзка с използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Тези престъпления бяха толерирани от главния прокурор. Как ще искам, на какво основание да работя с такива хора?!

Реклама

Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. Те останаха ненаказани благодарение на главния прокурор, който сега са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика“, заяви служебният министър.

От справка вчера стана известно, че в дълъг отпуск до септември са председателите на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Разузнаване“. В платен и кратък отпуск и е председателят на Държавната агенция „Технически операции“ Цветан Китов. Единствено той се е отзовал на поканата в Министерския съвет, каза Рашков.

В ефира на Би Ти Ви вчера служебният вътрешен министър каза, че ще се наложат още смени на ръководни кадри в МВР. От прокуратурата отказаха коментар на думите на Рашков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар