Бойко спасява турския агент Местан, по нареждане на султана: Бащата на загиналото дете стана виновен за катастрофата

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бащата на загиналото бебе при катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан – също е привлечен като обвиняем по делото, съобщи заместник окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева.

Юсеин Ахмед е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, предава кореспондентът на bTV в региона. Същото обвинение бе повдигнато и на Местан.

На бащата на загиналото бебе е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” от 2 000 лв., която трябва да плати до 30 декември.

Обвинението срещу Юсеин Ахмед за независимо съпричиняване на произшествието идва след изготвяне на автотехническата експертиза.
Засега семейството на загиналото при катастрофата дете отказва коментар, а Лютви Местан за пореден път заяви, че е невинен.
Трагичният инцидент стана на 14 април 2019 г. на разклона край момчилградското село Загорско по пътя за Маказа. Автомобилът, управляван от Местан излиза на главния път без, според разследващите, да спре на знак “СТОП” и удря движещата се на път с предимство кола на Юсеин Ахмед.
При инцидента загина 6-месечно бебе, което е пътувало със семейството си. Ранени са братчето и родителите ѝ. Зад волана на колата е седял бащата Юсеин Ахмед. Часове след инцидента Лютви Местан беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.
Срокът на разследването беше удължаван четири пъти. В продължение на 9 месеца политикът беше единственият обвинен за случая. Привличането на бащата като съпричинител стана, след като излезе назначената от прокуратурата автотехническа експертиза. Резултатите от нея все още са следствена тайна.
Има обаче съмнения, че лека полека турският агент Местан бива измъкван, по нареждане на Ердоган, което местният му слуга Бойко, изпълнява…
Източник: бТВ, с редакции

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Бойко спасява турския агент Местан, по нареждане на султана: Бащата на загиналото дете стана виновен за катастрофата

Вашият коментар