Бойко: Твърде евтино е в София, трябва поне паркирането да е по – скъпо…

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Трябва Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра на София и който иска да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече.

Това е казал премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание, предава БГНЕС.

Повод е договорът между МРРБ и Столична община за четири проекта за облагородяване на града. Те се финансират по ОП „Региони в растеж” и са на обща стойност 173,5 млн. лв.

От тях 151 млн. лв. е безвъзмездна финансова помощ, останалата част е финансиране от Столична община.

Пред камерите преди заседанието на министрите, кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че “днес наистина е важен ден за София, за града ни, както разбира се и за нашия екип”, четирите проекта са важни за София.

Единият е за 46 млн. лв. за обновяване на ул. „Граф Игнатиев” и сърцето на града – „Златна София”. Вторият е за 125,5 млн. лв., с които ще се финансира изпълнението на втората фаза от проекта за интегриран градски транспорт.
„Аз считам, че вие трябва да започнете да мислите Столична община, колкото и да е непопулярно, при тези огромни инвестиции в градския транспорт.

Едно време аз като станах кмет най-младият тролей „Икарус” беше по-стар от мен, да не говорим за трамваите – нямаше нито един трамвай нов, а автобусите също бяха стари Икаруси, нямаше нито един нов. Сега всичко е обновено и то по най-високи стандарти. Като постигнете вече да се уплътни и с метрото зоната, трябва да направите скъпа зона в София – центърът, така, както е в цяла Европа.

Който иска да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече, защото замърсява и въздуха повече”, каза премиерът. Той изрази и мнение, че ”тези пари трябва да отидат в места, където да свалим хората от автомобилите”. „Не стига, че е по-евтино, по-бързо, но и 100% екологично чисто, и разбира се, тези зони за отдих, парковете, домовете за социални грижи и това, което правим е мисля изцяло в полза на хората”, каза Борисов.

Пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че една от най-важните мерки за подобряването чистотата на въздуха е стимулиране и насърчаване на повече хора да ползват градски транспорт. В същото време зеленият билет, предвиден за тази цел, е пускан само веднъж тази зима, а през 2016 г. ГЕРБ наложи по-висока цена на билетчето без никакви финансови аргументи за това.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар