Бойко усвоява 80% комисиона от тръбата за Перник! Строи я 2 пъти по-бавно, за да вземе повече пари

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Това, че властта не мисли за нищо друго, освен за пари, дори в най-големите кризи, отново бе доказано с трагедията в Перник.

Бойко Борисов, който се възползва от ситуацията, за да харчи държавни пари, без търг или конкурс, е наредил новият тръбопровод от Мало Бучино до Перник, да се строи по 3 пъти по-скъп и 2 пъти по-бавен метод.

Става дума за така нареченото “сондажно полагане с компресия”, при което тръбите са на около 10 метра дълбочина и се “набиват” под ъгъл, преди да стигнат позицията си. По този начин те са на по-голяма дълбочина и се счита че това е по-сигурно, използва се например за газопроводи и нефтопроводи – за да я има защитата на 10 метра земна маса, в случай на пробив.

Но при водопровод това е напълно излишно. Технологията обаче е 3 пъти по-скъпа, което предполага “усвояване” на повече пари.
Още преди няколко дни хидроинженер изчисли, че отделените 25 милиона лева са точно 5 пъти повече от нужните за подобен тръбопровод. Сега става ясна една от причините за раздуването на цената.

За перничани най-рисковото е, че по този метод, строителството е доста по-бавно, т.е. тия 45 обещани дни, може да станат 90. Текущите запаси от вода (макар и кална – от мъртвия обем) са за около 1 месец.

Решенията на Борисов не могат да се оспорват в съда, нито да се разследват от прокуратурата, защото става дума за “извънредна ситуация”, в която закони не действат. Най-удобното време за крадене…
4udoslav

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар