Бойно “Славянско братство” между Беларус, Русия и Сърбия на границата с Полша

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 10 до 15 септември в Беларус се очаква да пристигнат участниците в беларуско-руско-сръбското военно учение “Славянско братство-2020”, което ще се състои на Бресткия полигон на 38-а отделна десантно-щурмова бригада от въоръжените сили на страната домакин. Това съобщи днес в Телеграм беларуското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

Брест се намира в югозападната част на Беларус, на границата с Полша, недалеч от Украйна.

Маневрите “Славянско братство” се провеждат за шести път. Първото им издание, през 2015 г., беше в Русия, а следващите – в Сърбия, Беларус, пак в Русия, отново в Сърбия през 2019 г. и сега в Беларус.

Сегашното учение ще бъде командвано от представител на беларуските сили за специални операции. Ще се тренират съвместни действия при операции за борба с тероризма.

На 2 септември началниците на генералните щабове на руската и на беларуската армия Валерий Герасимов и Александър Волфович обсъдиха по телефона военното сътрудничество, по-специално подготовката за тазгодишното учение “Славянско братство” и за стратегическото командно-щабно учение “Кавказ-2020”, планирано на територията на Русия.

През юни 2019 г., когато домакин на “Братството” беше Сърбия министърът на отбраната Александър Вулин заяви, че провежданите заедно с Русия и Беларус военни учения показват, че Сърбия има съюзници при евентуална бъдеща война на Балканите.

“Славянско братство” показва, че “ние вече не сме сами”, каза тогава сръбският военен министър.

Миналия месец беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че “чуждестранните сили” организират струпване на войски на границата на страната.

Облечен във военна униформа, президентът на Беларус заяви, че е поставил въоръжените си сили в “повишена бойна готовност”, заради “движението на войските на НАТО към границите”. Затова Лукашенко заповяда на ръководството на министерството на отбраната без предупреждение да се реагира на нарушения на западната граница.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар