Блокадите край Стара Загора продължават над 30 часа

Бойците от “Марица Изток” не се отказват – блокадата на “Тракия” продължава и утре, искат оставката на правителството

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Блокадата на магистрала “Тракия“ край Стара Загора ще продължи и тази вечер, както и утре. Работещите в “Марица Изток“ твърдо са решени да останат на пътя толкова, колкото е необходимо.

Протестиращите миньори и енергетици остават на пътя поне до неделя вечер, когато се очаква резултат от срещата им с премиера Николай Денков.

Недоволните имат списък от шест искания, които ще представят на Денков в 16 часа в неделния ден, когато се очаква да се случи срещата между тях и премиера.

Синдикатите от комплекса “Марица Изток” отказаха да се срещнат днес с енергийния министър Румен Радев в Раднево. Те го поканиха на среща при себе си на магистрала “Тракия”.

В късния следобед той даде напоителна пресконференция на крак в Раднево след среща с ръководството на ТЕЦ “Марица Изток 2“. Румен Радев призова недоволните да се успокоят, както и да имат търпение и да влязат в разговори.

Все пак Радев отиде при протестиращите енергетици на магистрала “Тракия”. Двете страни обаче разговаряха, разделени от мантинелите между платната на аутобана и при засилено полицейско присъствие.

“Със сигурност мога да твърдя, че загрижеността за работните места, за комплекса ни е споделена и на всеки от нас. Не сме на различни страни за това“, каза той по мегафон.

Недоволните енергетици и миньори обясниха, че гражданското им неподчинение няма да спре. И започнаха да скандират “Оставка!”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар