Война

Бой по киевския режим: Руски дронове са повредили пристанищна инфраструктура в Одеска област

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руски дронове са повредили пристанищна инфраструктура в Одеска област, предаде Франс прес, като се позова на местния областен управител.

Атаката е била извършена тази нощ. Повредена е пристанищна инфраструктура в района на Измаил. Шестима души са били ранени, каза губернаторът Олег Кипер.

Нападението е било извършено с няколко групи щурмови дронове. Освен по пристанищната инфраструктура има щети и по други граждански инфраструктурни обекти, добави Кипер.

След изтеглянето си от зърнената сделка Русия умножи атаките срещу южните украински области – Одеска и Николаевска – където са разположени ключовите търговски украински пристанища на Черно море. Речното пристанище в Измаил на брега на Дунав тогава се превърна в един от основните пътища за износ на украинска земеделска продукция.

Кипер съобщи, че среднощната атака с руски дронове е продължила три часа.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност