Боко: Комунистите са виновни за липсата на вода в Перник. Също Орешарски и тройната коалиция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Може да има и критични ситуации с водоснабдяването по градове. Надявам се да не се допусне. Вчера кметът на Ботевград направи проверка на ВЕЦ-овете. Попитах го защо разходите на Ботевград зимно време са по-големи от лятно. Отговори ми, че хората си пускат чешмите, за да не замръзнат тръбите.

Това обясни пред журналисти премиерът Бойко Борисов, докато инспектираше строителството на АМ „Хемус“.

Този път с хеликоптер, а не с джип.

 

Той допълни: „В момента текат процедури за подмяна на водопроводи в много български градове. Един процес отнема две години. В Перник не си подмениха водопровода при предишния воден цикъл, а сега сме им заделили 155 млн. лева. Заделили сме и 2, 6 млрд. за нови тръби. За Шумен също сме заделили пари, защо не поправиха течовете тези преди мен. Сега полагаме всички усилия“.

 

За строителството на отсечката Търговище-Шумен, Борисов обясни: Пътят ще е готов октомври-ноември. Вече се полага чакъла на място. Огромни са съоръженията в отсечката. Много е красива България, само да се направят пътища“, категоричен бе Борисов.

 

„Навсякъде правим съоръжения, за да свърваме стария път със селата“, разкри той.

„Ако беше лесно да се строи, да го бяха направили, да не са ни чакали нас. Навремето нямаше отчуждителни процедури, а не построиха нищо“, коментира премиерът, след като Томислав Дончев отбеляза, че строителството на автомагистралата е по-скъпо и по-сложно от всичко друго.

„Когато пътят стане ще имаме истински магистрален пръстен“, заяви Дончев, а Борисов допълни, че няма по-важна магистрала от „Хемус“.

istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар