Боко прявърна държавата в копие на Сомалия! Деца от София събират пари за вода за връстниците си в Перник

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Деца от София събират пари за вода за връстниците си в Перник.

Идеята хрумнала на второкласници в час по социално предприемачество и на входа на училището била поставена кутия за дарения. Децата планират да се свържат с училище в Перник, където да доставят вода.

Монета по монета, деца в столичното 119-то училище от няколко дни пълнят кутия. Целта – да се съберат пари. Пари за вода, която да отиде при други деца – в Перник.

„Една съученичка ни разказа, че имат приятели в Перник и на момчето родителите стават сутрин рано – в 5 часа сутринта, да се къпят, защото през деня няма никаква вода. И затова решехме да помогнем”, казва едно от децата пред NOVA.

В Перник вода няма. Децата знаят това, но не знаят защо.

„Те не знаят, че има проблем, който е голям проблем. Те просто го приеха като доброто, което правят и помогнат на свой връстник”, казва Емилия Паламаркова – класен ръководител на 2 „А” клас в 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов”.

„Като директор, според мен, съм абсолютно длъжен да подкрепя една такава тяхна инициатива”, коментира Диян Стаматов – директор на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов”

Затова в понеделник кутията ще бъде отворена. А със средствата ръководството ще закупи минерална вода за училище в Перник. Вода, която децата ще занесат лично.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар