Болница

Болница “Мама и аз”: Премиерът възложи на ДАНС проверка и изпрати сигнал до прокуратурата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният премиер Димитър Главчев възложи на ДАНС да провери случая с болницата “Мама и аз” и подаде сигнал до прокуратурата по казуса за предприемане на действия по компетентност, съобщиха от правителствената пресслужба.

До двете институции Димитър Главчев изпраща наличните в администрацията на Министерския съвет документи по казуса. Приложен е и доклад от служебния министър на здравеопазването, изготвен по искане на служебния министър-председател, относно процедурата за одобряване създаването на лечебно заведение за болнична помощ.

Във връзка със силния обществен отзвук, породен от притеснения относно даденото одобрение за създаването на лечебното заведение, Димитър Главчев настоява ДАНС да извърши проверка относно действията на Министерството на здравеопазването (МЗ), Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Изпълнителна агенция (ИА) “Медицински надзор” по всички етапи и всички процедури от момента на иницииране на процедурата до настоящия момент.

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата, както и на извършените в тази връзка действия от МЗ, НЗОК, ИА “Медицински надзор” от момента на иницииране на процедурата.

На 3 май от пресслужбата на кабинета съобщиха, че Димитър Главчев ще сезира ДАНС и прокуратурата по случая, за да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение, припомня БТА. Решението на министър-председателя е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта, уточниха тогава от правителствената пресслужба.

На 1 май служебното правителство отмени решението си за създаване на болница “Мама и аз” в София, прието на 30 април. Служебният премиер Димитър Главчев разпореди незабавната отмяна на правителственото решение и заяви намерение да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане, информираха тогава от пресслужбата на Министерския съвет.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар