Болници в София приемат кръв за пострадалите в Хитрино

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общинските болници в София организират акция по кръводаряване във връзка с инцидента край Хитрино, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

По рано днес по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова директорът на общинската Първа МБАЛ д-р Цветомир Димитров е разговарял с директора на Шуменската многопрофилна болница д-р Атанас Атанасов за нуждата от помощ за пострадалите от взрива на влаковите цистерни.

При тежкия инцидент на товарната композиция, превозваща опасни вещества, до момента загинаха 5 души, но над 25 са с тежки изгаряния и други наранявания, а някои са в критично състояние и се нуждаят от кръвопреливане.

Болницата в Шумен се нуждае от кръв за ранените. Инициативата се организира сред служители на общинските болници в София и ще се осъществи в Националния център по трансфузионна хематология. Общинските болници имат и готовност да реагират с линейки и реанимационни екипи.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази в профила си във Фейсбук съболезнования за загиналите и техните семейства при тежкия инцидент край с. Хитрино.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар