Болници искат среща с НЗОК за цената на лечението на коронавируса – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В интервю на професор д-р Петко Салчев пред бТВ по-рано днес, става ясно, че и към момента ръководството на НЗОК няма информация колко струва лечението на един пациент с COVID инфекция. В отговор на питането и на готовността въпросът с цената на клиничната пътека да бъде обсъден отново, ако тя се окаже недостатъчна, от Българска болнична асоциация канят ръководството на Касата на разговори, в които да предоставят анализ на цената на клиничната пътека и реалните разходи и заедно да намерим решение на проблем, който вече дава отражения.

Ето какво още се казва в позицията на Българската болнична асоциация (ББА):

Цената на лечението на всеки пациент е различна, но в голяма част от случаите тя драстично надвишава цената на клиничната пътека. Разликата започва от 50% над клиничната пътека, а твърде често надхвърля 100%. Това е и причината преди седмици ББА да оповести, че това ще създаде финансови затруднения на редица болници.

Ще изпратим официално писмо до професор д-р Петко Салчев, в което заявяваме готовност да се включим в нови разговори, като предоставим на НЗОК цялата информация, с която разполагаме, както и конкретни предложения за решения.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар