Бомбаджията от US посолството в подгорица – противник на НАТО – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мъжът, който хвърли взривно устройство на територията на посолството на САЩ в черногорската столица Подгорица тази нощ, е бил бивш военен в югославската армия. В профила си във Facebook нападателят, който впоследствие се самовзриви, е написал, че е бивш военен, награждаван за заслуги от бившия югославски диктатор Слободан Милошевич, и е против членството на Черна гора в НАТО, предаде БГНЕС.

Мъжът, който хвърли ръчна граната в посолството на САЩ в Подгорица, се е самоубил веднага атаката, съобщиха от черногорското правителство в Туитър. Самоубийството е извършено с взривно устройство в 0:30 ч. пред дипломатическата мисия. Непосредствено преди това човекът хвърли друго взривно устройство към посолството, най-вероятно ръчна граната.

На сайта си посолството на САЩ в Подгорица препоръча на американските граждани да избягват района. Временно се преустановява и издаването на визи. Националната телевизия по-рано съобщи, че тялото на нападателя е транспортирано до специализирана институция за установяване на самоличността му.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар